Експоуз впечатлиха танцьора на Мадона

Не се караме, а се критикуваме градивно, твърди дуетът

Новата песен The Power of Love на Цвети и Светльо от популярния дует „Експоуз“ предизвика огромен интерес в Америка и дори впечатли име като Кевин Стей, когото публиката познава като един от въздействащите танцьори в култовия клип Vogue на Мадона. Стей реагира с възклицание, когато чува изпълнението на нашенците и оценява стайлинга им във видеото.

Историята на самото парче е изключително интересна. Дуетът пускат новата си песен на приятел, отдавна живеещ в Америка, без да предполагат, че проектът им дотолкова ще се харесат на Джордж Томов, че той ще ги предложи на саунд инженера на компанията, в която работи, и по този начин парчето е включено в музикалната селекция, която озвучава американските бутици на световноизвестна модна марка. „От известно време насам има интерес към нас от САЩ, което понякога ни се е струвало супернереално. Сега обаче след No Hate (предходната песен на Expose, с която направиха кампания против „хейта“ в социалните мрежи), нашият  близък приятел Джордж Томов, който живее през Океана, ни убеди да направим няколко парчета на английски. Вдъхновени от цялата нужда от любов, която усещаме по принцип в обществото и водени от сърцата ни, се роди The Power of Love.

Веднага след това с целия екип, с който работим, финализирахме проекта.  Композиторът Митко Лефтеров- Mitko Beats, усети точно какво чувстваме и… магията стана. Песента се хареса веднага, развълнува, докосна и влезна в селекцията. Уникално е усещането“, споделя за „Телеграф“ Цвети, а Светльо допълва: „Видеото се реши в черно-бели кадри, защото искахме да е изчистено, без допълнителна помпозност и провокации - каквато трябва да е истинската любов.  Самата музика някак си ни провокира и подсказа какъв да е крайният вариант на клипа. Режисьорът Виктор Милушев изключително умело засне кадрите и разказа взаимоотношенията, обратите, чувствата на една страст“. След бурните реакции към песента на въпроса мечтаят ли за кариера отвъд Океана, двамата споделят: „Ех, кой не мечтае?! Много артисти от Балканите, Европа направиха световен пробив с качествени песни и стигнаха до класации и награди в САЩ. В днешно време, в този глобален свят, в ерата на интернет - всичко е възможно и доста по-лесно от преди.  Страхотно би било и наистина много ще сме щастливи, ако и нашата музика  има успех зад океана. В момента за нас голям успех е това, че ни одобриха в музикалната селекцията, която звучи в американския шоурум на световна модна марка. За нас това е голям успех“.

Открай време Цвети и Светльо са известни на цяла България като едно цяло на сцената. За всички години те никога не са се карали публично или разделяли. Интересно ни е обаче все пак има ли спорове между тях и за какво са те.  „Не се караме.  Не обичаме сами да си образуваме негативни емоции, да драматизираме. Спорим понякога за песните, за детайл в клиповете, стараем се да се провокираме един друг, за да вървим нагоре“, казва Цвети, От другата страна Светли разкрива, че си правят забележки, но само и единствено с цел градивна критика. „Ако единият не прави нещо достатъчно добре, другият не му спестява градивната критика. Ако единият не си знае перфектно текста на песента, също може да има искри между нас. Държим на малко позабравения професионализъм на сцената (усмихва се)“. Извън сцената двамата са изключително близки приятели и не си представят живота един без друг. „Ние и извън сцената сме постоянно заедно или си бъбрим по  телефона. Светли е кръстник на моето дете Александър и много обичаме всички да прекарваме заедно и свободното си време. Обичаме да ни е интересно“, разказва Цвети, а мъжката половина на дует „Експоуз“ допълва: „Благословени сме с нашето приятелство. Скоро се събрахме с колеги музиканти, уж да се видим извън сцената, на по вино и… до късно през нощта свирихме и пяхме като на концерт. Когато имаш призвание и силна любов към музиката, тя е непрестанно в главата ти, всичко ти е музика“.

Времето е тежко за всички артисти, а Светли споделя как преживява пандемията.  „Наистина не сме си представяли такъв тежък период. Всичко за нас стана различно от първия ден на пандемията. Участия, концерти...всичко изведнъж отпадна. Но ние сме на мнение, че от всяка ситуация можеш да  извлечеш нещо хубаво, дори и от най- лошата“, твърди той. Опитахме се да преборим изолацията с това, което може да правим най-добре - с музика. Обърнахме повече внимание на всяка една песен, защото имахме времето и спокойствието. Периодът беше важен за нас, защото си направихме и равносметка с кои хора може да работим, кои са хората, които са до нас и в тежките моменти“, споделя Цвети и допълва: „През цялото това трудно време успяхме да надникнем в себе си, „да успокоим топката“ и да създаваме музика. Аз лично всеки ден правя музикални упражнения, не допускам да имам колебания в гласа. Светли - също. Лично за мен периодът беше изпълнен и с много споделени моменти с моя син. Сега бях изцяло негова, по цели дни и нощи - без пътувания, без участия - истинска, класическа мама (усмихва се)“.

 

 

Подобни статии