Електронната платформа е-просвета предлага видеоуроци и дигитални учебници от детската градина до 12-и клас

Над 1200 паралелки у нас вече учат от вкъщи заради новата вълна на COVID-19, но дистанционното обучение е ефективно само с добро образователно съдържание. Електронната платформа е-просвета предлага именно това видеоуроци с учител, дигитални учебници за всички възрасти - от детската градина до 12-и клас, специални кратки електронни уроци, хиляди упражнения, тестове, видеофилми и анимации, съобщават от Издателската къща "Просвета".

За ученици и родители достъпът до платформата е с абонамент - цените на всички абонаментни планове може да се видят на www.e-prosveta.bg. Сега обаче и деца без абонамент могат да ползват е-просвета - при това безплатно в рамките на 30 дни.

Заради нестихващата пандемия от COVID-19 "Просвета" и А1 започват съвместната инициатива "Вземи и тествай безплатно", която ще продължи до 18 ноември 2021 г.

Инициативата предоставя свободен достъп до цялата образователна платформа е-просвета за 30 дни от датата на активиране на един от следните абонаменти - месечен, едногодишен или двегодишен. Например, ако се избере един от тези абонаменти и се активира на 1 ноември, ще може да се ползва до 30 ноември. В рамките на тези 30 дни всеки може да ползва платформата и да прецени дали да продължи услугата срещу заплащане, или да се откаже, като изрично заяви отказ от избрания абонамент по определения ред.

Образователната платформа е-просвета е в краткия списък на номинираните за награда за 2021 г. на Франкфуртския панаир на книгата в престижния европейски конкурс BELMA (Best European Learning Materials Awards - Награди за най-добри образователни материали в Европа).

E-просвета е подходяща за всички ученици, независимо по кои учебници учат, защото съдържанието отговаря на програмите на Министерството на образованието и науката.

"Струва си всеки да се възползва от възможността да тества учебното съдържание, дори да не е в принудително дистанционно обучение, защото ще види големите предимства на обновената е-просвета, версия 2.0. Ще се убеди във възможностите, които му дават огромният набор електронни ресурси, лесната и интуитивна навигация, новите функционалности, като статистика за ученика, възможност за директно задаване на въпроси и разбира се, още повече видеоуроци, тестове за самопроверка, кратки е-уроци и интерактивни упражнения" - казва Владимир Кръстев - директор на "Просвета Либри".

Кампанията "Вземи и тествай безплатно" продължава до 18 ноември 2021 г.

Подобни статии