Елтън Джон сключи сделка с бившата си

Снимка: Скай нюз Сватбената снимка на Елтън и Ренате от 1984 г.

Сър Елтън Джон и бившата му съпруга Ренате Блауел решиха правния спор за 3 милиона паунда относно споразумение да не приказват публично за техния брак, предаде Скай нюз.

Блауел заведе дело срещу звездата това лято, като го обвини в „непрестанни и явни“ нарушения на уговорката между тях в мемоарите му и в биографичния филм „Рокетмен“, които се появиха през 2019 г.

Сър Елтън нарушил споразумението, което двамата сключили, когато се развели след четири години брак през 1988 г., и това й причинило страдания, свързани с психическото й здраве, твърди тя. Блауел първоначално искаше възбрана, за да предотврати бъдещи публични разкрития, както и компенсация в размер на около 3 млн. паунда.

Обявявайки, че двамата са разрешили спора си, говорител на сър Елтън заяви: „Двете страни са щастливи да оповестят, че са решили казуса по начин, който зачита нуждата на Ренате от лично пространство. От своя страна Ренате признава, че Елтън е действал по достоен и уважителен начин спрямо нея през последните 30 години и че винаги с радост й е помагал. „Те няма да се обсъждат един друг или техния брак за в бъдеще и няма да правят други коментари по този случай“.

В документи, заведени пред Висшия съд в Лондон това лято, правният екип на Блауел изтъкна, че тя е сменила името и външния си вид в опит да „се откъсне от своята идентичност“ и да се държи по-далече от общественото полезрение.

По време на раздялата си двамата подписаха договор, включващ клауза, която възпрепятства който и да е от тях да обсъжда брака им или причините за раздялата. В документи, заведени в защита на сър Елтън, правният екип на певеца отрече той да е нарушавал споразумението. Твърди се, че подробностите в книгата и филма са обществено достояние и че договорът „засяга само частни и конфиденциални въпроси“.

Ренате Блауел, която е звуков инженер, посочи пет сцени от „Рокетмен“, включително сцени, показващи сватбата им, и как двамата спят в отделни спални. В друга сцена сър Елтън, който сега е омъжен за кинаджията Дейвид Фърниш, обсъжда на сесия по групова терапия провала на брака си, „тъй като не се чувствал щастлив и особено заради сексуалността си“, се казва в твърденията на ищцата. Екипът на певеца заяви, че сватбата, на която присъствали няколко знаменитости, била нашироко отразена навремето и е обществена тема, припомни Скай нюз.

Подобни статии