Емил Димитров - Ревизоро - на тест за коронавирус всяка седмица

Хигиенистка от министерството заразена с COVID-19, изследват спешно всички заради нея

Емил Димитров - Ревизоро се тества всяка седмица за коронавирус

Екоминистерството премина на авариен режим, след като стана ясно, че една от хигиенистките там е заразена с COVID-19. Заради нея спешно на тест ще преминат всички служители, които евентуално може да са имали някакъв досег с нея, въпреки че жената работи на 5-ия етаж и идва рано сутрин, така че никой от работещите служители не я засича.

„1/3 от служители работят тук, останалите са от вкъщи дистанционно. Тези 30-40-50 човека, които са били през тези два дни на работа, веднага ги изпратихме на PCR тестове да се проверят”, каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров по Нова тв. Той уточни, че се тества всяка седмица за коронавирус, както и че пробите от изследванията на неговите служители ще станат ясни днес следобед. но дори и резултатите да са отрицателни, ведомството е преминало на резервен план на работа, защото "всеки има семейство, дете или възрастен човек у дома".

Според Димитров жената може да е била в контакт най.много с останалите хигиенистки или с портиера. „Две седмици жената е била отпуска, в четвъртък и петък е идвала на работа, те идват рано и не ги виждаме. В събота и неделя е имала влошаване на здравословното състояние, ние бяхме уведомени вчера. Освободихме цялото министерство и преминахме към аварийния план, който сме възприели още на 19-ти март”, обясни екоминистърът.

Димитров посочи, че под земята има „резервно министерство”, където ще работят около 20 души в зала с капацитет 100. Имало и две други зали, които ще станат оперативен център и другите служби. Имало и два отделни входа. „Има и възможност за връзка с премиера 24 часа в денонощието, когато той прецени ”, посочи Димитров. Имало и трибуна за пресконференции, ако се наложи.

Подобни статии