Емил Спахийски: Ще е голяма глупост, ако партиите отново не направят правителство

Не бих заложил, че ще се получи правителство след изборите, а това е последният шанс да стане, но винаги може да се направи глупост. Това каза по NOVA NEWS журналистът Емил Спахийски, директор "Съдържание и бизнес развитие" на печатните издания на Нова Броудкастинг Груп.

Относно изборът за президент той смята, че проф. Анастас Герджиков удовлетворява нуждите на ГЕРБ като кандидат, защото може да привлече и избиратели извън подкрепящите партията.

Спахийски е убеден, че президентската институция няма за задача да обединява обществото, а това е теза на ГЕРБ, защото не харесват действията на Румен Радев.

В предаването журналистът Асен Григоров заяви, че реалната интрига ще е кой от проф. Герджиков и Лозан Панов ще стигне на балогаж с Румен Радев.

За него проблемът на Лозан Панов е, че трудно говори за нещо друго освен съдебната реформа.

"Няма нужда нацията да бъде обединявана, партиите са най-хубавото нещо в една демокрация, защото те защитават различни интереси, всеки има своето представителство", изказа той мнението си за твърдението, че президентът трябва да обединява нацията.

"Президентът олицетворява единството на нацията, пише в Конституцията, но това винаги са били партийни кандидати, което означава, че той е подкрепен от едни и не от други", разясни Асен Григоров.

Относно парламентарните избори, журналистът смята, че ще бъде голяма глупост и четвърти път партиите да не направят правителство, поради което ще положат усилия да съставят някакво управление.

Подобни статии