Енергийни вампири

Невинен или преднамерен скандал, след който се чувстваш като лимон. Ръцете ти се тресат, разболяваш се ненадейно, може да се стигне до операция и инфаркт. А съществото, което се е захранило с твоите сили е във върхова форма

Енергийните вампири черпят от силите на околните и само така се чувстват добре.

За това явление няма нито дума в учебниците. Въпреки това този феномен съществува и е достатъчно популярен на битово равнище. Може да бъде обозначен като вампиризъм, макар че при него не се пролива и капка кръв.

За това явление няма нито дума в учебниците. Въпреки това този феномен съществува и е достатъчно популярен на битово равнище. Може да бъде обозначен като вампиризъм, макар че при него не се пролива и капка кръв. Въпреки това практикуващите го персони те изцеждат като лимон. За това явление се говори много, а се знае малко. Точно това го прави още по-интересно.
Внимание! Те са сред нас
Това може да е началникът, колега, близък приятел, тъщата, съседът. При съприкосновението с тези хора вие започвате да се разболявате, а те изглеждат във все по-добра форма. Вие започвате да проявявате слабост и сънливост, изпадате в депресия, получавате главоболие, възбудимостта ви се повишава, обострят се стари болести, изложени сте на инфекции, може да се стигне до криза и операция, за които преди това не е имало никакви индикации, застигат ви неочаквани травми и още хиляди други проблеми, които ви се стоварват върху главата сякаш изневиделица.
Тези същества не е трудно да бъдат различени в обкръжението на всеки от нас. Те мислят само за себе си, живеят за себе си, ярко изявени егоисти са и не ги е еня за никой друг, освен за тях самите. Те  не могат да живеят с никого, защото са си самодостатъчни, а  от околните изискват обожание, преклонение и пълно подчинение. Начините, по които те черпят енергия от околните не са особено сложни, и те също могат да бъдат разпознати без затруднение. Обикновено това са провокирани скандали и спорове или тихо каканижене за някакъв дребен проблем - как са ги прецакали в даден магазин, кой се е отнесъл лошо с тях, кой им е нарушил правата по някакъв повод. Тези хора обичат да се оплакват на висок глас. И се настървяват, ако човека, когото са си набелязали не иска да бъде мачкан от тях. Може да ги срещнете и съвсем случайно - в градския транспорт, в магазина. Там винаги се намира някой такъв енергиен вампир, който е недоволен от нещо и държи да го изрази по възможно най-гръмкия начин.
Когато задоволят глада си
Ако ви се е случвало дори неволно да попаднете в епицентъра на подобен скандал, навярно сте забелязали, че след това дълго не можете да дойдете на себе си. Ръцете ви се тресат, лицето ви побледнява или почервенява, започва да ви боли глава, чувствате слабост, негодувание, раздразнение. Запомнете: това са признаци, че някой се е „почерпил” от вашата жизнена енергия. Той може да е отпил малко от нея и да няма сериозни последици. Но в някои случаи   злоупотребата е толкова силна, че може да изгубите съзнание или да бъдете повалени от инфаркт.  
Ако можехте да проследите какво е станало с човека, провокирал скандала в тълпата от непознати или с колегата, който нарочно ви е предизвикал или унизил, за да се почувствате зле, щяхте да видите, че той е във великолепна форма. Докато вие сте със свален гард, той е разцъфтял и щастлив. Защото е постигнал своето. Задоволил е глада си.
Противодействието в такива случаи е да се стараете да „заобиколите проблемния човек”. Даже с риск да изглеждате глупави, опитайте се да се въздържите от реплика, от която желания от другата страна спор да се разгори. Веднага някой ще каже, че, напротив, провокаторът трябва да бъде поставен на място - с други думи, да не му останете длъжен. Но не забравяйте една добре позната сюжетна линия от вампирските филми - те ви нападат, само когато са поканени персонално от вас. Ще се нахранят с кръвта или енергията ви, както е в случая, ако бъдат допуснати да го сторят.
Слънчеви и лунни разновидности
Специалистите делят енергийните вампири на два типа - слънчеви и лунни. Слънчевите са тези, които сами нападат своята жертва, провокират скандали и спорове, предизвикват душевна и физическа болка. Те действат нагло, провокират ви, оскърбяват ви, плюят на вас. Слънчевият вампир може да извлече отведнъж енергията на своя донор, като го докара до пълно изтощение. От контактите с него рязко се променя кръвното налягане, възникват или се обострят сърдечно-съдови заболявания. Припомнете си, анализирайте подобни примери - не може да не ви се е случвало подобно нещо. И отново ще ви се случи, ако не си направите изводи и не се опитате да противодействате на злото.
Слънчевият вампир може да бъде определен не само по неговото поведение, но и по линиите на ръцете му. Те имат тъмнокафяв или виолетов цвят, вместо обичайния телесен. Това говори за „запушване” на неговите енергийни канали.
Лунните вампири са тези хора, които черпят силата ни невидимо, без да бие на очи. Понякога сравняват едните и другите с бандити - слънчевият вампир е хулиган, нанася средни и тежки телесни (душевни) повреди, докато лунният е крадецът, който се промъква скришом и „пипа с ръкавици”. За разлика от слънчевия, който в дните, когато е гладен е груб и нагъл, напада директно, лунният в повечето време изглежда добронамерен и кротък. Но точно това го прави още по-опасен, защото действа подмолно. Бъдете внимателни! Ако се поддадете, ще се превърнете в негов донор. От съприкосновението си това „добро същество” губите сили, жизненият ви тонус се понижава, усещате се, все едно някой ви е хванал за гушата и стиска ли стиска.
От лунните вампири е много по-трудно да се измъкнете, защото са артисти. Те привидно са над нещата, правят жестове към вас и ви прощават за всичко. Държат се като ваши приятели и доброжелатели, макар че далеч не са такива. Просто това е начинът да се промъкнат неусетно до вас и да започнат да пият от енергията ви. Тихо и кротко, без да бият тъпана, те прехвърлят жизнения ви тонус на себе си. Ако си го поставите за цел, ще забележите в кои случаи и с кои хора най-често сте общували, когато сте се чувствали зле. И ще разконспирирате вампирите. Някои специалисти казват, че в подобни случаи много помагал горещият чай. Не кафето, а именно чай. Лунният вампир също може да бъде разпознат по цвета на линиите на ръцете му, които са жълти, кафяви или тъмнокафяви.
Най-ефикасното средство срещу енергийните вампири е издигането на символична бариера между вас и тях. Колкото по-малко общувате с такива хора, толкова по-добре. Ако съумеете да игнорирате присъствието им напълно, те няма да могат да ви въздействат.

Подобни статии