Епъл показа нов софтуер за айФон и смяна на чипа на Мак

Епъл (Apple) даде възможност снощи на потребителите да получат представа за предстоящите софтуерни промени, които ще направят айФон (iPhone) още по-лесен за използване, а също така обяви дългоочаквания преход към нов тип чипове за компютрите си Мак (Mac), съобщи Асошиейтед прес.

Представянето на следващата версия на оперативната системна за айФон, известна като айОЕс 14 (iOS14) бе в центъра на вниманието на годишната конференция на разработчиците на Епъл.

Събитието бе отложено с три седмици заради пандемията от Ковид-19 и за първи път се проведе виртуално.
Компанията представи снощи система, която позволява на собствениците на айФон да отключват и запалват автомобилите си чрез устройствата си, допълва Ройтерс.
Новата система, която позволява също така потребителите да споделят дигитални ключове за автомобили с приятели и членове на семейството чрез системата на компанията айМесиндж (iMessage) ще работи с автомобилите Бе Ем Фе серия 5 (BMW 5 Series), които ще се доставят следващия месец.
Системата ще работи със смартфони с операционна система айОЕс13 , за да могат собствениците да започнат да я ползват с пристигането на автомобила си Бе Ем Ве.
Компанията не уточни, дали предизвиканите от пандемията нарушения на процеса на производство в заводите, които правят части за айФон, ще забавят пускането на следващия модел.
Епъл обикновено представя следващия си модел смартфон в началото на септември и след това започва продажби до края на месеца.
Анализаторите вярват, че пускането на айФон12 ще закъснее, но все пак очакват това да стане преди сезона на празничното пазаруване.
Очакванията са Епъл да пусне четири варианта на айФон12 тази година, включително първа версия, която ще може да работи с 5Джи (5G) мрежа.
Епъл съобщи, че компютрите Мак вече ще имат процесори собствено производство, като компанията постепенно се отказа от процесорите на Интел (Intel), които захранват машините през последните 15 години. Някои компютри Мак ще бъдат с процесори на Епъл още преди края на годината, но пълният преход няма да приключи преди 2022 година.

Подобни статии