Епъл представи часовник с функции за следене как се мият ръцете при пандемия

Снимка: macrumors.com Епъл представи часовник с функции за следене как се мият ръцете при пандемия

Американската компания Епъл (Apple) представи снощи на годишната конференция на разработчиците си (WWDC), която за първи път се провежда онлайн заради пандемията от новия коронавирус, операционна система за умни часовници. Те се наричат Уоч ай Оу Ес 7 (WatchiOS) 7.

Едно от основните нововъведения е функцията за следене на щателното измиване на ръце с цел да се намали вероятността от заразяване с новия коронавирус, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Часовникът на Епъл може да засича автоматично времето, когато собственикът му е започнал да си мие ръцете. Устройството определя по шума на водата колко време човек отделя за тази процедура и следи общата продължителност да не бъде под препоръчваните 20 секунди.

Новата операционна система на часовника има и функция за времето, когато собственикът на устройството планира да заспи и да се събуди. Екранът на умния часовник автоматично включва режима "Не безпокой" преди лягане и го изключва към времето на събуждане. Има и подфункции, които да включат отпускаща музика, ако човек иска да отдели няколко минути за медитация преди сън. Сигналът на будилника варира според желанието на потребителя.

Очаква се тазгодишната конференция на разработчиците на Епъл да привлече около 23 милиона специалисти в областта по цял свят. Нейното 31-о издание за първи път е в онлайн формат заради пандемията от новия коронавирус.

Подобни статии