Ердоган: Резултатите от новия икономически модел ще се видят през лятото

Новият икономически модел на Турция ще донесе резултати през лятото и с взетите мерки ще попречи страната да се огъне под товара на несправедливото увеличение на цените. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изказване днес пред парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развитието /ПСР/, съобщи "Хюриет дейли нюз".

"През лятото заедно ще започнем да берем плодовете на своите усилия и жертви", заяви Ердоган.
"Решени сме да превърнем нашата страна в част от шампионската лига в икономиката", каза още президентът. Той подчерта, че правителството продължава решително към целта си да постави Турция сред водещите 10 икономики в света с турския модел.
По думите на Ердоган, след като е потушила опита за преврат през 2016 г., Турция се е изправила пред враждебност от страна на западните страни.
"Прикритото ембарго срещу нашата страна достигна ниво, при което на преден план бяха изкарани финансови инструменти", каза той.
Според президента икономическото управление на Турция по време на пандемията е било много успешно, въпреки че КОВИД-19 напълно е объркала балансите на световната икономика.
Ердоган не отрече проблема на своята страна с високото равнище на инфлацията. По думите му обаче както при валутните курсове, така и при инфлацията става дума за явления, които не съответстват на икономическите реалии.

Подобни статии