Европейската комисия подпомага учителите с нов онлайн инструмент при използването на цифровите технологии

По повод Международния ден на учителя Европейската комисия започна нов онлайн инструмент, даващ възможност на преподавателите да анализират начина, по който използват цифровите технологии в своите учебни дейности. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Чрез поредица от въпроси инструментът SELFIEforTEACHERS може да помогне на учителите да оценят своите цифрови умения и да разберат в кои области се нуждаят от допълнително обучение и подкрепа.
Платформата официално беше представена в Любляна от комисаря по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел и от министъра на образованието, науката и спорта на Словения Симона Кустец, съобщават от МОН.
Финансиран по програмата "Еразъм+", инструментът SELFIEforTEACHERS е разработен от Комисията в сътрудничество с министерства на образованието и експерти от цяла Европа и се основава на Европейската рамка за компетентност в областта на цифровите технологии на обучителите, в която са определени различните цифрови умения, от които преподавателите все повече се нуждаят.

Подобни статии