Европейският парламент отхвърли идеята за създаване на Суперлига

Томаш Франковски

Европейският парламент отхвърли идеята на някои от големите клубове на Стария континент за създаването на Суперлига. Той направи това чрез доклад, чрез който отхвърля идеята за "дисидентни състезания".

"Имаме нужда от европейска политика в областта на спорта. Нашата задача като евродепутати е да запазим и да поощрим съществуващия модел на базата на ценностите за следващите поколения", каза евродепутатът Томаш Франковски при представянето на доклада в Комисията за култура.

Полският политик призова да се борим срещу "силите, които застрашават европейския модел и търсят чисто търговска визия в спорта".

От своя страна, вицепрезидентът на Европейската комисия за европейски стил на живот - гръкът Маргаритис Скинас, написа в Туитър: "Трябва да защитим европейския модел на спорта, базиран върху ценности, върху различието и приемствеността. Няма място да го оставим на малкото богати и мощни клубове".

Евродепутатите предложиха Европейският съюз да развива спортна култура, която се основава на ценности като солидарност, устойчивост, приеемственост, справедливост. Докладът се противопоставя на "дисидентните състезания, които създават опасност да се разруши стабилността на спортната екосистема".

Подобни статии

 • Бербатов обвини БФС в

  Бербатов обвини БФС в "унизително поведение"

  Отново ставаме свидетели на унизително поведение от страна на ръководството на БФС. Това написаха от екипа на кандидата за президент на на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, който за пореден път атакува настоящото ръководството на централата с президент Борислав Михайлов.

  117
 • Бившият адвокат на ЦСКА мина в оправдателен режим след срещата за стадиона на ЦСКА

  Бившият адвокат на ЦСКА мина в оправдателен режим след срещата за стадиона на ЦСКА

  Министърът на младежта и спорта Радостин Василев, който е бивш адвокат на ЦСКА, премина в оправдателен режим след дълга и напоителна среща със собствениците на ЦСКА и представители на "Сердика спортни имоти" по казуса със стадион "Българска армия" вчера. Бившият адвокат заяви, че "защитавал единствено интересите на държавата", а скоро му предстояла и среща с други отбори и спортни федерации, които ще поставят своите проблеми и ще бъдат запознати с програмата на министерството.

  117
 • Нова Броудкастинг Груп и БНТ ще излъчат съвместно световното първенство по футбол

  Нова Броудкастинг Груп и БНТ ще излъчат съвместно световното първенство по футбол

  Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия ще излъчат съвместно световното първенство по футбол през 2022 година. Благодарение на партньорството между тях, българските зрители ще имат възможност да се насладят на 22-ото издание на финалите за световната купа, които ще се проведат в Катар през есента.

  165