Еърбиенби се възстановява от пандемията, но предупреждава за опасностите от варианта Делта

Платформата за краткосрочно отдаване на жилища под наем Еърбиенби (Airbnb) се възстановява след резкия спад на бизнеса й заради пандемията от коронавируса. Продажбите през второто тримесечие на 2021 година са се повишили с почти 300 процента на годишна основа до 1,3 милиарда долара, съобщи компанията след затварянето на пазарите в САЩ, цитирана от ДПА.

След като пандемията парализира бизнеса преди година, брутната стойност на резервациите е нараснала повече от тройно до 13,4 милиарда долара, написа компанията в писмо до акционерите.

Въпреки че Еърбиенби все още е на червено, тя е е успяла да свие нетната си загуба от 576 милиона долара до 68 милиона долара.

С все повечето ваксинирани хора и вдигането на някои ограничения за пътуване, глобалното търсене и предлагане нараснаха през второто тримесечие и това доведе до повишение на приходите дори над сравнимите равнища от 2019 година, съобщи компанията.

В близко бъдеще очакваме влиянието на Ковид-19, навлизането и разпространението на нови варианти на вируса, включително на варианта Делта, да продължат да влияят върху общото поведение на пътниците, включително и върху това колко често и как гостите резервират и анулират, предупреди Еърбиенби.

Инвеститорите реагираха предпазливо, като акциите на компанията първоначално поевтиняха с около 4 процента, въпреки че тримесечните резултати надвишиха очакванията на пазара.

Подобни статии