Фалшиви данъчни взеха 600 лева от баничар

Мошениците размахали карти на НАП, направени на принтер

Снимка: Бургасинфо Измамниците излъгали баничаря, че ще му пуснат кепенците, ако не си плати.

64-годишен собственик на павилион за банички и пици в Созопол е станал жертва на фалшиви данъчни, съобщават от полицията. Измамниците му се представили със служебни карти, изискали документацията и обявили, че има нередности. След което, за да си затворят очите и да не го глобят с 2000 лева, му поискали рушвет.

На 5 август в районното управление в курортния морски град е получено съобщение от мъжа, че предишния ден в обекта му дошли двама мъже, които се представили за данъчни инспектори от Бургас.

Баничарят се оплакал, че му поискали подкуп и той се принудил да им даде, за да го оставят да работи. Разказал, че мнимите инспектори поискали касов бон, за да извършат насрещна проверка и след няколко минути го информирали, че е установена нередност в дневния оборот, водеща до затваряне на павилиона. Предложили му срещу парична сума да впишат неверни данни в съставения протокол и така да оставят павилиона да работи в нормален режим.

Созополчанинът дал 600 лв. на единия от фалшивите данъчни, след което продължил да работи с клиенти. Ден по-късно 64-годишният собственик на баничарницата обаче осъзнал, че най-вероятно е станал жертва на измама, и алармирал полицията. След множество оперативно-издирвателни действия е установен един от извършителите - мъж на 45 г. от Бургас. В квартирата му в жк „Братя Миладинови“ са намерени част от облеклото му по време на извършване на измамата, празни пластмасови баджове, фотоснимки с различна големина, както и компютърна конфигурация. От ползвания от бургазлията автомобил са иззети множество празни бланки от протоколи на НАП, както и разпечатани на принтер служебни карти на данъчен инспектор с печати и необходимите холограми. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Созопол.

Подобни статии