Феновете на "Левски" налели 717 000 лева в клуба само за месец и половина

В „Левски“ са постъпили 717 000 лева от феновете за последния месец и половина – това се похвали новият изпълнителен директор Константин Баждеков. Той бе категоричен, че не иска да остава на поста за постоянно, а само ще помага до провеждане на Общото събрание на 31 август.

Също така той засегна и темата с провала на преговорите между „сините“ и Джоузеф Диксън, като заяви, че случилото се е за доброто на клуба.

"Аз бях 20 години в Левски, съм и на възраст и човек трябва да си преценява възможностите
каза Баждеков, който бе на поста изпълнителен директор в "Левски" и в периода 1999 – 2007 г. - Положението в "Левски" е ясно на всички, че не е добро. Клубът преживява етап, в който се опитва да се спаси от най-лошото – да не отиде в по-ниска група. По спонсорските договори в момента почти са усвоени парите. Големите компании ни помагаха, но най-големият ресурс, който ни помага в момента, е нашата публика. Само за месец и половина "Левски" е изкарал 717 000 лв. от продажба на стоки, билети, абонаментни карти. Досега имаме продадени над 2400 карти, на мача със "Славия" имаше почти 8000 души. С тези ресурси успяхме да покрием най-належащите задължения. Само вчера подписах 29 платежни нареждания към контрагенти. Независимо от помощта трябва да имаме дългосрочен план. Колкото до Джоузеф Диксън - когато клубът е в такова положение, в процеса на такъв период се допускат немалко компромиси, а се допускат и грешки. Важното е, че не се допусна тази грешка, да се подведе "Левски" в тази посока“, допълни финансистът.

Завърналият се в “Левски” Иван Горанов пък говори пред клубната телевизия само ден след като бе представен като ново попълнение на „сините“. Той бе категоричен, че целта му е да помогне на младите момчета в отбора и се надява на подобрение във финансовата ситуация на „Герена“. „Никога не съм преставал да следя ситуацията около "Левски", винаги съм се интересувал и се надявам

да се подобрява ситуацията
занапред. Аз ще дам най-доброто от себе си, ще помагам на младите футболисти, които наистина показват, че имат голям потенциал, много са талантливи", допълни бившият национал.

Подобни статии

 • Борислав Михайлов поиска публика на стадионите

  Борислав Михайлов поиска публика на стадионите

  Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изпрати официално писмо до директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев и до министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров с призив за преразглеждане на издадената на 12 октомври заповед, забраняваща присъствието на публиката на стадионите в София.

  65
 • Станимир Стоилов:

  Станимир Стоилов: "Левски" има крещяща нужда от точки

  Треньорът на Левски Станимир Стоилов призна, че не разбира решението на РЗИ за мачове при закрити врати, което не помага на никого. Той направи това на импровизирана пресконференция на открито пред стадион "Георги Аспарухов - VIVACOM Арена" преди вчерашната открита тренировка на "сините", предаде БТА.

  67
 • Бербатов прогнозира, че има голяма вероятност за нов конгрес на БФС

  Бербатов прогнозира, че има голяма вероятност за нов конгрес на БФС

  Има голяма вероятност да има нов конгрес. Това ще го оставя на адвокатите. Те работят усърдно върху това. Това съобщи в социалните мрежи кандидатът за шеф на БФС Димитър Бербатов. Той категорично оспорва легитимността на победата на Борислав Михайлов на извънредния конгрес този вторник.

  65