"Ферари" излизат с нов болид за Гран при на Испания

Photo: БГНЕС Промените ще засегнат основно предната част на болида.

Отборът на „Ферари“ работи усилено по напълно нова версия на болида SF1000 за 2020 година, пишат медиите в Италия. Пълният провал в Скудерия с новата кола започна още от предсезонната подготовка и продължава и след изминалите вече три старта от настоящия сезон.

Така в Маранело са форсирали развитието на SF1000, който вместо стандартно да получи подобрена версия, се очаква да достигне развитието на напълно нова кола. Всичко това от „Ферари“ се надяват да постигнат до началото на Гран при на Испания на 16 август.

Основните промени ще бъдат концентрирани в предната част. Сегашният широк нос и предно крило ще бъдат заменени с наложената тенденция от „Мерцедес“ с много по-тесен нос и напълно ревизирано предно крило. За да се постигне това се налага ревизия и промяна на местата на важни системи вътре в предната част на кокпита, както и на още аеродинамични елементи около пода.

Освен по болида, „Ферари“ направи промени и в техническия си отдел след разочароващото начало на сезона. Директорът на аеродинамика Енрико Кардиле ще поведе новосформирания отдел по развитие на представянето.

По-главна роля получава и Рори Бърн, който бе шеф на дизайна, когато тимът доминира в началото на века.

Идеята е „да побързаме с дизайна и развитието на предницата на болида“, обясни босът на тима Матиа Биното.

Подобни статии

 • Райконен стана най-опитният пилот

  Райконен стана най-опитният пилот

  Кими Райконен (Фин) вече е най-опитният пилот в историята на Формула 1. По време на Гран при Испания или по-точно в 37-ата обиколка Ледения навъртя своя 83 846 състезателен километър, с което изпревари досегашния първенец Фернандо Алонсо (Исп). Дистанцията, която финландецът е изминал, състезавайки се във Формула 1, е достатъчна той да направи повече от две пълни обиколки на Земята, чиято дължина е 40 074 километра.

  137
 • „Ферари“ следи Мик Шумахер под лупа

  „Ферари“ следи Мик Шумахер под лупа

  Трябва да покаже още напредък, заяви шефът на Скудерия

  Синът на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер – Мик, впечатлява с карането си във Формула 2. Шефът на “Ферари” Матия Биното заяви, че в Скудерията са доволни от напредъка на младия пилот, но е нужно да покаже още малко, за да получи шанс да кара в Кервана на най-бързите.

  235