Фернандо Алонсо преговаря с "Рено"

Шефът на "Рено" във Формула 1 Сирил Абитебул потвърди, че се водят преговори с Фернандо Алонсо, но не и че вече има подписан договор.

Съобщения, че сделката е сключена се появиха във френската преса в последните дни. „Всъщност имаме доста възможности да заменим Даниел Рикардо след края на сезона”, заяви Абитебул и добави:

„Реално на пазара излизат много страхотни пилоти, които ще са свободни от следващата година и пред нас има различни опции. Въпросът ви е за Фернандо и той наистина е една от тях, но има и други. Единственото, което мога да кажа е, че ще отделим време за размисъл. Това е много важно решение. Ние не искаме да се впускаме в някаква излишна активност като "Ферари" и "Макларън" още преди сезонът да е започнал.”

Французинът не скри задоволството си, че успя да убеди ръководството на концерна да остане във Формула 1, пише clubs1.bg. Той заяви, че сега екипът ще трябва да положи още много усилия, за да постигне успех и да защити мястото си.

Подобни статии

 • Райконен стана най-опитният пилот

  Райконен стана най-опитният пилот

  Кими Райконен (Фин) вече е най-опитният пилот в историята на Формула 1. По време на Гран при Испания или по-точно в 37-ата обиколка Ледения навъртя своя 83 846 състезателен километър, с което изпревари досегашния първенец Фернандо Алонсо (Исп). Дистанцията, която финландецът е изминал, състезавайки се във Формула 1, е достатъчна той да направи повече от две пълни обиколки на Земята, чиято дължина е 40 074 километра.

  137
 • „Ферари“ следи Мик Шумахер под лупа

  „Ферари“ следи Мик Шумахер под лупа

  Трябва да покаже още напредък, заяви шефът на Скудерия

  Синът на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер – Мик, впечатлява с карането си във Формула 2. Шефът на “Ферари” Матия Биното заяви, че в Скудерията са доволни от напредъка на младия пилот, но е нужно да покаже още малко, за да получи шанс да кара в Кервана на най-бързите.

  234