Фернандо Алонсо претърпя операция, след като беше блъснат, докато кара велосипед

Бившият световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо, който през тази година ще се състезава за отбора на "Алпен", премина успешна операция на горната част на челюстта в болница в Швейцария, съобщиха от френския отбор.

39-годишният испанец претърпя пътен инцидент край дома си в Лугано в четвъртък, когато бе блъснат от автомобил, докато кара велосипеда си. Той е бил откаран в болница с предполагаеми много фрактури, но за щастие травмите му не са оказали чак толкова тежки.
Алонсо, който се завръща във Формула 1 след тригодишно отсъствие, ще остане в болница още два дни, след което ще бъде изписан и скоро ще може да поднови тренировки. Испанецът дебютира във Формула 1 през 2001 година и има 17 сезона зад гърба си с отборите на "Минарди", "Рено", "МакЛарън" и "Ферари". Той е световен шампион през 2005 и 2006 година с "Рено" и има общо 32 победи в кариерата си.
Новият сезон във Формула 1 започва с тестове в Бахрейн в средата на март, а на 28 март е първото състезание на същата писта. През този сезон "Алпен" ще замени отбора на "Рено".

Подобни статии