Фетел водел тайни преговори с "Мерцедес" още в края на 2019 година

Себастиан Фетел е започнал разговори с шефа на "Мерцедес" Тото Волф още в края на 2019 година.

Четирикратният световен шампион е започнал да обмисля продължението на кариерата си месеци преди той и Ферари да обявят официално раздялата си. Фетел напуска Скудерия в края на годината и слуховете за преминаването му в Мерцедес стават по-силни всеки следващ ден.

Според германски източници, тогава австриецът не отрекъл, че би се възползвал от услугите на пилота на "Ферари". Волф е наясно с желанието на новия изпълнителен директор на концерна "Даймлер" Ола Калениус, който държи поне едната звезда на "Мерцедес" да е германски пилот. Тази роля преди играеше успешно Нико Розберг, който получи шанс за честна борба с Люис Хамилтън и дори го победи през 2017 година. Нико обаче изненада всички, решавайки да се оттегли от Формула 1 веднага след като спечели световната титла.

В последните седмици Тото Волф се опитва да бъде по-резервиран при въпроси относно бъдещето на Фетел в "Мерцедес". Основната причина е нежеланието на Хамилтън да дели един отбор с пилот като Себастиан, който в името на победата не се съобразява с никого.

Самият Люис Хамилтън все още не е подписал новия си договор с "Мерцедес".

Подобни статии

 • Фернандо Алонсо ще помага на

  Фернандо Алонсо ще помага на "Рено" още през този сезон

  Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо заяви, че се надява да присъства на някои състезания тази година, за да помогне на "Рено" с "всичко, от което може да се нуждаят" преди завръщането му във Формула 1 през 2021 година.

  420
 • Райконен стана най-опитният пилот

  Райконен стана най-опитният пилот

  Кими Райконен (Фин) вече е най-опитният пилот в историята на Формула 1. По време на Гран при Испания или по-точно в 37-ата обиколка Ледения навъртя своя 83 846 състезателен километър, с което изпревари досегашния първенец Фернандо Алонсо (Исп). Дистанцията, която финландецът е изминал, състезавайки се във Формула 1, е достатъчна той да направи повече от две пълни обиколки на Земята, чиято дължина е 40 074 километра.

  162