Филм за най-големия концерт на Oasis с премиера днес

Дългоочакваната световната кино премиера на документалната лента за легендарната британска бритпоп банда Oasis и техният най-голям концерт от 1996 – Knebworth, както и най-голямото музикално събитие за бритпоп поколението въобще, ще завладее и българските киносалони от днес.

Филмът ще излезе под надслова Oasis Knebworth 1996, като премиерата му у нас е от 20:00 ч в салоните на Cinema City в София, Бургас, Варна, Стара Загора, Пловдив и Русе.

В почти 120 минути, музикално-документалната творба на режисьора Джейк Скот представя грандиозното събитие през очите не само на феновете, но и на артистите, с непоказвани досега изпълнения на живо и кадри от забавленията на братя Галахър и компания зад завесите на бекстейджа.

Припомняме, че историческото за бритпоп музиката събитие преди 25 години, на 10-и и 11 август в Небуърт, Великобритания, се случва в един уикенд-рекордьор с два концерта на Oasis, посетени от 250 000 човека. Желаещите да си купят билети обаче са били над 2,5 милион, а пропуските са напълно разпродадени за по-малко от 24 часа.

Ноел Галахър с носталгия си спомня колко безстрашни и наивни са били по времето на този рекорд и как сега, ако трябва да излязат пред четвърт милион човека публика, ще са истински ужасени. А китаристът Пол Артърс заявява, че тогава групата е трябвало да се раздели, на пика на славата си, правейки недвусмислени препратки към скандалите и проблемите, свързани с Oasis през последните години.

Подобни статии