Финансовият министър Асен Василев напуска поста си, сменя го Валери Белчев

Финансовият министър Асен Василев напуска поста си. Нов ръководител на ключовото ведомство ще бъде Валери Белчев, бивш управител на Фонда на фондовете, съобщи БНР. Асен Василев най-вероятно ще се включи в новия политически проект на Кирил Петков. Двамата никога не са крили приятелството и общите си начинания, а в последното си интервю за БНР Василев заяви: "Ще видя дали има хора и съмишленици, с които можем да направим нещо, което да помогне на България".

При отчета на работата на служебното правителство Асен Василев изтъкна актуализацията на бюджета като успех в работата си за последните четири месеца, както и промяната на фокуса на работа в приходните агенции.

"Върху фирмите, които имат големи обществени поръчки, съответно големи обороти, стана леко нарицателно да спрем да проверяваме фризьорските салони".

Церемонията по предаването на поста в министерството на финансите е единствената официално обявена във вчерашния ден. По традиция, след като бъде обявен новият кабинет, ресорните министри предават работата на новите титуляри на поста, припомня националното радио.

Подобни статии