Ford Kuga PHEV е най-продаваният плъгин хибрид в Европа

Снимка: Ford Благодарение на хибридната система Kuga PHEV предлага до 56 км електрически пробег, разход на гориво от 1,4 л/100 км и емисии на CO2 от 32 г/км.

Новият Ford Kuga Plug-In Hybrid (PHEV) е най-продаваният плъгин хибрид в Европа през първата половина на 2021 г.

През юни новият Ford Kuga PHEV постигна над 6300 продажби, което е повече, отколкото през всеки предходен месец и вече надминава всички останали модели от гамата на модела, взети заедно. През април, май и юни тази година Ford продаде общо близо 16 000 броя Kuga PHEV, което е с над една трета повече от следващия най-продаван модел за същия период.

Според реални данни от Ford шофьорите на Kuga PHEV в цяла Европа досега са изминали 49% от пробега си при използване на батерията, заредена от външен енергиен източник. Освен това повече от две трети от пътуванията на клиентите на Kuga PHEV са на кратки разстояния от 50 км или по-малко, които биха могли да се изминат само с електрическия пробег, осигурен от външно заредена батерия. От над 633 000 дни колективно шофиране през тази година автомобилът е дал възможност за шофиране с нулеви емисии от ауспуха в повече от 420 000 дни. Средният дневен пробег е 52 км, което е под оптималния диапазон от 56 км по цикъла на тестване WLTP за чисто електрическо движение на превозното средство.

Клиентите с увереност използват батерията и рутинно имат достъп до точки за зареждане. За всеки 100 дни шофиране в Kuga PHEV има 89 зареждания. Клиентите се възползват от зареждане през нощта и от по-евтините нощни тарифи за битова електроенергия, за да намалят разходите на автомобилите си. 35% от зарежданията са направени през нощта с време за включване 12 часа или повече. Общо 45% от всички зареждания са се извършили за една нощ, което показва, че навиците на клиентите за зареждане на автомобилите са подобни на начина, по който биха зареждали своя смартфон или таблет. Новият Ford Kuga Plug-In Hybrid може да се зарежда с ток от външен източник чрез вход, монтиран в предния ляв калник.

Подобни статии