Фросина Ременски се кандидатира за лидер на Социалдемократическия съюз на Македония

Бившата депутатка и бивша заместник-председателка на СДСМ Фросина Ременски внесе днес своята кандидатура за председател на Социалдемократическия съюз на Македония, съобщи МИА. Вътрешнопартийните избори за лидер на СДСМ чрез пряко гласуване ще се състоят на 12 декември. Пред централата на СДСМ в изявление за медиите Фросина Ременски каза, че съгласно правилника и решенията на Централния комитет на СДСМ днес е предала своите документи за вътрешнопартийните избори.

Очаквам, че след като бъдат утвърдени кандидатите за този пост, ще започнат дейностите по представяне на кандидатите за председател на СДСМ, каза Ременски. Тя посочи, че мотив за нейната кандидатура са досегашните обществено-политически и партийни дейности, които е извършвала, когато СДСМ е взимал трудни решения. Тя каза, че днешният ден има и символика, тъй като внася кандидатурата си по време на 16-дневните женски прояви против насилието срещу жени.
Искам с кандидатурата си да бъда пример и да окуража всички жени да не се отказват от своите мечти и да се борят независимо от всичко, и окуражавам социалдемократките да подкрепят моята кандидатура, каза Ременски.
Коментирайки кандидатурата на заместник-министъра на финансите Димитър Ковачевски за лидерския пост в СДСМ, тя каза, че е разбираемо Ковачевски, като член на правителството, да има подкрепа.
Всеки кандидат, който влиза в надпреварата за председател на партията, се надява на победа. Смятам, че ще получа подкрепа и ще постигна солиден резултат, каза Ременски и добави, че нейната визия за СДСМ в следващите пет години е на победител във всички процеси, пред които е изправен.

Подобни статии