Габи Петрова стана Атлет на годината

Габриела Петрова спечели 23-ата анкета за Атлет номер 1 на България за 2020 г. Пловдивчанката събра 237 точки от гласовете на експертите на списание „Атлетика“.

Габриела успя да направи няколко престижни международни старта. Тя взе две титли в хоризонталните скокове на балканския шампионат за мъже и жени в Клуж Напока (Рум). В най-силния турнир за годината в Монако - част от веригата Диамантена лига, Габриела зае второ място на троен скок.

Второ място в анкетата зае Ивет Лалова, а трети е копиехвъргачът Марк Славов, който завоюва и сребърен медал на балканския шампионат с национален рекорд.

Подобни статии

 • МОК заплаши щангите с изхвърляне

  МОК заплаши щангите с изхвърляне

  Международният олимпийски комитет (МОК) предупреди федерацията по вдигане на тежести, че спортът може да бъде изключен от програмата за Париж 2024 заради продължаващите проблеми с допинга.

  77
 • МОК окуражава, но не задължава олимпийците да се ваксинират

  МОК окуражава, но не задължава олимпийците да се ваксинират

  Международният олимпийски комитет (МОК) окуражава участниците в Токио 2020 да се ваксинират срещу Ковид-19, но не ги задължава, заяви вицепрезидентът на организацията Джон Коутс. Той уточни, че МОК работи с платформата на ООН "Ковакс" (COVAX) за разпространение на ваксини и всеки желаещ ще може да получи такава.

  113
 • Красен Кралев откри ремонтираната спортна зала в Пазарджик

  Красен Кралев откри ремонтираната спортна зала в Пазарджик

  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри в Пазарджик ремонтираната спортна зала „Васил Левски“. През годините бяха направени няколко вътрешни ремонта, освен това бе сменено отоплението, оправени са всички общи части, тоалетни, но залата се нуждаеше от подмяна на покрива и ремонт на фасадните части.

  82