Генералното ни консулство във Франкфурт на Майн с нов адрес

Генералното консулство на Република България във Франкфурт на Майн в Германия от днес ще обслужва гражданите на нов адрес и при по-добри условия, съобщават от външно министерство.

Помещенията на консулската служба имат голяма и просторна чакалня, което позволява да се спазва необходимата дистанция, свързана с противоепидемичните мерки срещу COVID-19.

Цялото техническо оборудване като уредите за снемане на биометрични данни, фотоапарати, четци и компютри е обновено, а за още по-голямо удобство на българските граждани броят на гишетата, които ще обслужват сънародниците ни, е увеличен на четири. Едно от тях е предназначено за заверки на документи, а на останалите три гишета ще се издават български лични документи и визи.

Новият адрес на Генералното консулство на Република България във Франкфурт на Майн е Rheinstrasse 29, 60325 Frankfurt am Main. Сградата на генералното консулство не разполага с паркинг, но се намира центъра на града, в района Южен Вестенд и е в непосредствена близост до спирки на градския транспорт - метро и трамвай.

При необходимост от съдействие гражданите могат да се свържат с ГК Франкфурт на тел.: +49 69 509 278 13 26, е-mail: consul.frankfurt@mfa.bg, website: https://www.mfa.bg/embassies/germanyfrankfurt

При настоящето ръководство на МВнР от 2017 г. насам бяха открити нови посолства в Абу Даби и Рияд, както и нови консулства в Барселона и Тараклия, а консулската ни служба в Лондон бе разширена.

Подобни статии

 • Президентът Радев призова за откровен диалог, за да пуснем Скопие вЕС

  Президентът Радев призова за откровен диалог, за да пуснем Скопие вЕС

  Президентът приветства усилията на двете правителства за задълбочаване на двустранните отношения и преговорния процес. Очаква новата атмосфера на повишено доверие да улесни работата по нерешените политически въпроси, които пречат на отварянето на вратата за членството на Северна Македония в Европейския съюз. Тези въпроси са изключително важни за сигурността, просперитета на целия регион, допълни държавният глава.

  46
 • "Галъп": Президентът и премиерът стартират с високо доверие

  Румен Радев започва първата година от втория си мандат с традиционно високо доверие от 58,5% и с недоверие от 32,1% и остава най-харесваната фигура в политическия живот у нас. Така рейтингът на президента (одобрение, минус неодобрение) на прага на новия мандат е +26,4. Това показва последното проучване на общественото доверие на социологическа агенция „Галъп интернешънъл“. 

  68