ГЕРБ обвини правителството, че им откраднало мерките

Представители на партия ГЕРБ на брифинг в парламента направиха анализ и коментар на представения от властта вчера план за справяне с COVID-19. По думите им, голяма част от социалните и здравните мерки са били въведени още от предходното редовно правителство и това е "плагиатство". Интересното е, че малко по-рано депутатът от ГЕРБ Асен Балтов каза, че същите мерки били "дефектни".

"ПП вчера на практика ни каза, че удължава мерките, макар че ги представи като нови. Удължават се мерките 60/40, "Патронажна грижа плюс", "Запази ме" и "Топъл обяд". Това не само са мерки, които бяха разработени от правителството на ГЕРБ, но и първоначалното им финансиране беше осигурено от държавния бюджет и съответно с европейски програми и средства.", заяви бившият социален министър и настоящ депутат от ГЕРБ Деница Сачева.

„По време на представяне на плана бяха съобщени много новини, много претенции и много неясни неща“, заяви бившият здравен министър Костадин Ангелов. Според него този план не преследва човешки цели, а икономически – да нямаме затваряне.

"Умножаваме череши и получаваме щайги накрая. Това е планът на правителството за справяне с пандемията", допълни Ангелов.

„Мерките са Кировизирани, но са си мерки на ГЕРБ“, посочи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев и допълни: „За тока няма мерки, защото и ние не сме въвели такива“.

Подобни статии