ГЕРБ обвини Рашков, че не справил с мутрите. И с вашия лидер също, но има време, отговори министърът

Вътрешният министър Бойко Рашков заяви по време на изслушването в Народното събрание, че съжалява, защото в мутренските години не се е справил с Бойко Борисов, но имало време и сега. От вас зависи, дайте ми тази възможност, заяви той пред депутатите.

Изказването му беше реплика на изказването на Тома Биков от ГЕРБ, който заяви, че не можело Рашков да бъде морален стожер на нацията, защото. не се справил с мутрите.

"През 90-те години бях ученик, не съм бил мутра. Вие бяхте шеф на Националната следствена служба в най-мутренските години. Не знам там какво сте правили, но сме ви сваляли с камъни. Аз също съм бил на протести. Моите протести бяха срещу г-н Рашков, срещу г-н Жан Виденов. Не се справихте с Георги Илиев, не се справихте с никого", обърна се Биков към силовия министър.

Председателят на НС Ива Митева на свой ред упрекна ГЕРБ, че нападали министъра от самото начало и той просто им отвърнал. "Той е министър и трябва да го уважавате като такъв", каза Митева и призова за търпимост. Последваха дуги забележки от ГЕРБ за начина на водене към Митева, която позволила на Рашков да дава квалификации от трибуната.

"По отношение на лица от бившото правителство текат активни следствени действия. Дали ще се стигне до задържане под стража не мога да кажа. Но при разследване винаги е възможно. Когато става въпрос за милиарди, е близо до ума, че в един момент ще се пристъпи към мярка за неотклонение. Надявам се Националната следствена служба да си свърши работата. Става дума за 8,6 млрд.лева", каза още Бойко Рашков.

Подобни статии