ГЕРБ продължава атаката срещу Спецов, Рашков бил "фалшив герой"

ГЕРБ настоява Бойко Рашков да каже дали е питал Румен Спецов кой ще възстанови 1,5 млн. лева на данъкоплатците заради продадената му с дългове фирма. Александър Иванов и Тома Биков поставиха въпросите си към вътрешния министър пред изоставена къща в село Ялботина, община Драгоман, където, по техни данни, е адресът на малоимотния гражданин, на когото настоящият изпълнителен директор на НАП е продал фирмата си "Гранекс Трейдър" с дългове към бюджета от 1,5 млн. лева. На този адрес нито живее някой, нито има 1,5 млн. лева, нито има ток, показа постройката Александър Иванов. Посещението им в селото беше предавано във фейсбук.

От партията питат също дали при разговора си със Спецов Бойко Рашков го е питал кой и защо го е заплашвал, след като миналата седмица е станало ясно, че изпълнителният директор на приходната агенция е получавал заплахи. Една седмица Рашков не дава отговор, отбеляза Иванов, цитиран от БТА.
От шест месеца ни управлява "братството на почтените", както анонсира президентът Радев, един от основните герои на братството е новият изпълнителен директор на НАП Румен Спецов и ние от шест месеца най-резонно задаваме "почтения въпрос" - дали Спецов е продал своя фирма, знаейки, че дължи 1,5 млн. лева на хазната, коментира представителят на ГЕРБ. Той припомни, че са получили отговор от министъра на финансите Асен Василев в последния му ден като служебен министър, който гласи, че Спецов продава фирмата, месец след като е знаел, че ще има това задължение, на лице, чийто последен местоадрес е тук, в Яблотина. Средствата все още не са възстановени на бюджета, факт е, уточни Иванов, че Спецов пет пъти изпраща покана на своя бизнес партньор да се издължи на хазната, но това още не се е случило.
На свой ред Тома Биков коментира, че въпреки, че няма време да разследва енергетиката заради драстичните цени на тока, да разследва данъчните измами, Рашков е намерил време да разследва две неща - кой е допуснал Бойко Борисов на новострояща се магистрала, и второ - да даде интервю тази сутрин, в което да хвърли още една димка и да открие предизборната кампания. Правеше го и за изборите през юли - резултатът от неговите действия беше 46-ото Народно събрание, което също не можа да състави правителство, изтъкна политикът.
Рашков излиза, хвърля димка как в бъдеще ще стане нещо, което никой не знае - всички тези "ченгесарски номера" ги гледахме и на миналите избори, обобщи Биков. Този път нашите хора няма да гледат, ще им дадем указания да не подписват никакви сигнали, предложени им от органите на реда, заяви той. Ако продължава, Рашков ще бъде един от разследваните, добави Биков.
От ГЕРБ призоваха политическите сили в предизборната кампания да кажат какви цели имат за страната, в противен случай, според партията, ще продължаваме да затъваме в политическата криза.
Биков настоя Бойко Рашков да представи доказателства за нарушения и незаконосъобразни строежи на АМ "Хемус", ако има такива.
Рашков е един фалшив герой, който се представя за жертва на прехода, добави той и попита защо главният прокурор не е проверил Спецов във връзка с продажбата на фирмата му.

Подобни статии