Гери Турийска: Столичен бар открадна концерта на Тодор Колев

Оригинален постер за трибюта на Тодор Колев

Столичен пиано бар е откраднал концерта на Тодор Колев от известната поетеса Гери Турийска, съобщи „Телеграф“.

Заведението обяви, че на 12 ноември ще направи ранен трибют с песните на незабравимия шоумен, които ще бъдат изпълнени от актьора Филип Аврамов–Фицата в съпровод на пианиста Нелко Коларов и група „Акага“, а цените на билетите са по 25 лв.

Това вбеси Гери Турийска, която преди 10 г. върна на сцената звездата от „Опасен чар“, „Двойникът“ и „Господин за един ден“. След юбилейния си концерт „100 години Тодор Колев“ през 2009 г. актьорът отказваше други музикални изяви, но именно тя го убеди да направят една вечер с неговите песни в клуб „Строежа“ в Студентски град на Мартин Михайлов. Комикът се нави да участва, като разбра, че композициите му ще бъдат представени от млади изпълнители, а накрая той ще вземе микрофона само за 2-3 парчета. Вечерта бе наистина паметна за присъстващите, но се оказа, че е и последната сценична изява пред публика за легендата. Именно докато пее „Фалшив герой“, бе направена и последната известна снимка на актьора, който скоро след това се разболя от фатална болест, а на 15 февруари 2013 г. напусна земния ни свят.

Сега точно с тази снимка пиано барът рекламира откраднатата идея. „Ако правите събитие, което е имитация на чужда идея, не е достатъчно да сложите думата "официално" в заглавието. Например "Официален концерт с песните на любим български актьор", не го прави официално по никакъв начин. Просто вие изглеждате смотано. Вие сте смотани. Ако за плакат на вашето "официално" изкопирано концептуално събитие използвате снимка с авторски права от оригиналното събитие, без да сте потърсили разрешение от фотографа или продуцентите на оригиналното официално събитие, то вие сте един крадец на интелектуално право. Ако официалният ви отговор в официалния ви ивент на въпроса на заинтересуван човек "Ще ми трябва ли зелен сертификат?", ви отговарят, ам пффф, не държим на тия неща, то вие сте официално елементарен човек, който застрашава живота и здравето на публиката си, готова да плати немалко пари, за да се наслади на музиката на любим творец. Ако много държите да сте елитарно събитие със скъп билет, но, уви, сте изкопирали по долен начин идеята за оригиналното си събитие, то рано или късно ще се прее.... прецакате. Просто така работи животът - праща сметка на посочения адрес“, коментира Гергана Турийска.

Подобни статии

 • Казанлъчани бият тревога: Изоставен е гробът на Бозвелиев

  Казанлъчани бият тревога: Изоставен е гробът на Бозвелиев

  Гробът на един от най-видните български социалдемократи Константин Бозвелиев (1862-1951) тъне в немара и забрава, гневно съобщиха жители на Казанлък , които напомнят за личността на някогашния съратник, но и основен опонент на Димитър Благоев-Дядото по време на Бузлуджанския учредителен конгрес през 1891 година.

  114
 • Лекарите също се сдърпаха. Не за здравето на хората – за пари

  Лекарите също се сдърпаха. Не за здравето на хората – за пари

  Лекарското съсловие в България също показва завидни военни умения. Не е рядкост да наблюдаваме как уважавани в обществото доктори влизат в клинч помежду си като боксьори тежка категория, дърпат се за белите престилки и са готови да се удушат един друг с медицинските си слушалки. Много често лекарските спорове са по чисто медицински въпроси (за ваксинацията, против ваксинацията, спомнете си казуса „доцент Мангъров“). Друг път са по чисто политически причини – кой е с Бойко Борисов или кой е със служебния кабинет. Но в 99% от случаите става дума за пари.

  108