Германия вече иска PCR за влизащите от България

Германия въвежда изискване за представяне на отрицателен резултат от PCR тест за влизащите от рискови райони, включително от България, като тестът трябва да бъде извършен в рамките на 48 часа преди влизането в страната или непосредствено след пристигането. Това става ясно от прессъобщение на МВнР.

Новата мярка влиза в сила от днес, 11 Януари 2021 г. и ще важи за територията на цялата страна в съответствие с изискванията на всяка федерална провинция.

Остава в сила изискването за 10-дневна карантина, която може да бъде прекъсната най-рано на петия ден, след като бъде направен допълнителен тест с отрицателен резултат.

Запазва се и изискването всички пътуващи за Германия да се регистрират на електронен адрес www.einreiseanmeldung.de и при пристигането си да представят на електронен или хартиен носител направената регистрация.

Подобни статии

 • Вижте каква заплата получава от държавата кралят на Испания

  Вижте каква заплата получава от държавата кралят на Испания

  Държавният бюдет на Испания за 2021 г. осигурява на Кралския дом сума от 8 431 150 евро. Тези пари, както е посочено в член 65.1 от испанската конституция, „се получават и разпределят от краля за издръжка на семейството и дома му“.

  73
 • Италия: България остава в списъка от държави „C”

  Италия: България остава в списъка от държави „C”

  Правителството на Италия прие нов декрет за ограничаване на разпространението на COVID-19, който ще бъде в сила от 6 март до 6 април. За пристигащите от България остава в сила задължението за представяне на отрицателен молекулярен или антигенен тест (чрез проба от носоглътката), направен до 48 часа преди влизането в Италия.

  60