Главният прокурор предлага на вътрешния министър и шефа на ДАНС да се направи общо звено срещу купуването на гласове

Главният прокурор Иван Гешев е изпратил писмо до вицепремиера Бойко Рашков и председателя на ДАНС Пламен Тончев писмо с предложение за Национално междуведомствено звено във връзка с предстоящите избори за президент и за Народно събрание на 14 ноември.

На изборите през юли такова не беше направено за първи път от много години. тогава прокуратурата подписа споразумение за общи действия само с ДАНС.

"Създаването на Междуведомствено звено цели да подобри организацията за гарантиране на политическите права на гражданите и за законосъобразно провеждане на изборите. Работата на тази структура е показала трайно добри резултати и практики, които са изцяло в интерес на българските граждани", пишат от прокуратурата. и потвърждават ангажираността си за активно взаимодействие между институциите с цел гарантиране на честен и прозрачен вот. От държавното обвинение са убедени, че само със съвместните усилия на всички правоохранителни и правоприлагащи институции могат да бъдат постигнати очакваните от българското общество резултати.

Подобни статии