Глоби и наказания за ченгетата купонджии

Началникът на РЗИ се закани да ги одруса с по 1000 лв. всеки

Задълбава се скандалът с шестимата полицаи от Петрич и Сандански, които на 15 срещу 16 февруари са купонясвали в уж затворено заведение в курорта Попина лъка над Сандански.

По случая започна проверка както на МВР, така и на Регионалната здравнa инспекция.

Първоначалната инспекция на РЗИ е установила, че нарушение няма, защото заведението не е работило в деня на проверката, но след купона. „Вчера, 16-и, на обяд направихме съвместна проверка, която установи, че заведението не работи към момента. На видеоклипа в социалните мрежи се виждат 10 или повече души, които танцуват в заведение. Трябва да се установи кога е заснет клипът и къде точно. Ако е частно парти и не е в обект за обществено предназначение, няма проблем до 15 души. Нарушението тук идва от това, че купонът е в такова заведение”, обясни началникът на РЗИ д-р Калоян Калоянов. Според него глобите ще бъдат по 1000 лева за всеки, ако се докаже вина. Глобата за собственика ще е между 500 и 2000 лв. Сред глобените ще е и горският служител, формален домакин на тържеството.

Полицаите се опитаха да метнат своите началници, за да покрият своя приятел, собственика на заведението, че празненството е било на частен терен, но от видеото се вижда, че механата е обществено известна в района. Очаква ги и сериозно дисциплинарно наказание.

Припомняме, че въпреки забраната поради пандемията около 15-ина се отзовали на поканата на свой приятел, горски служител от село Лиляново, който настоявал да ги почерпи за раждането на свой син. Горският помолил свой приятел, собственик на заведение в Попина лъка, да го отвори, за да полее щастливото събитие. Разчитайки на дискретността на празнуващите, собственикът на заведението ги приютил.

Купонът така се развихрил, че един от полицаите - Андон Стоянов, извадил телефона си и започнал да излъчва на живо във Фейсбук банкета. Още сутринта клипът стана обществено достояние. Андон Стоянов изтрил веднага видеото, но вече било късно.

 

Подобни статии

 • Казанлъчани бият тревога: Изоставен е гробът на Бозвелиев

  Казанлъчани бият тревога: Изоставен е гробът на Бозвелиев

  Гробът на един от най-видните български социалдемократи Константин Бозвелиев (1862-1951) тъне в немара и забрава, гневно съобщиха жители на Казанлък , които напомнят за личността на някогашния съратник, но и основен опонент на Димитър Благоев-Дядото по време на Бузлуджанския учредителен конгрес през 1891 година.

  103
 • Лекарите също се сдърпаха. Не за здравето на хората – за пари

  Лекарите също се сдърпаха. Не за здравето на хората – за пари

  Лекарското съсловие в България също показва завидни военни умения. Не е рядкост да наблюдаваме как уважавани в обществото доктори влизат в клинч помежду си като боксьори тежка категория, дърпат се за белите престилки и са готови да се удушат един друг с медицинските си слушалки. Много често лекарските спорове са по чисто медицински въпроси (за ваксинацията, против ваксинацията, спомнете си казуса „доцент Мангъров“). Друг път са по чисто политически причини – кой е с Бойко Борисов или кой е със служебния кабинет. Но в 99% от случаите става дума за пари.

  98