Готвачът Дичев криел 5 присъди

Мъжът помогнал на Станимир Рагевски да скрие труповете на Юмер и брокерката

Готвачът Деян Дичев, обвинен, че е укрил трупа на разчленената брокерка и Юмер, остава в ареста, реши Бургаският районен съд. По време на мярката вчера стана ясно, че той е осъждан 5 пъти и има влезли в сила присъди.

 

Сред тях са за кражби, както и свързани с военната служба. Готвачът, помогнал на убиеца Станимир Рагевски, е привлечен като обвиняем за укривателство. Той е подведен под отговорност за това, че в периода от 04.08.2021 г. до 11.08.2021 г. помогнал на Рагевски да положат в бидони, чували и торби тленните останки от разчлененото тяло на Юмер Мехмед.
Адвокатът на готвача - Борислав Янков, се опита да измъкне клиента си от килията и да му осигури по-лека мярка - "домашен арест", но не успя. Дичев също помоли съда да го пусне, като изтъкна, че имал дъщеря, за която трябвало да се грижи. Бургаският районен съд обаче не уважи искането и прецени, че на този етап от досъдебното производство може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен. Обвиняемият не бе конвоиран до съдебната зала, а даваше показания от следствения арест по скайп. След заседанието адвокатът му отказа да коментира случая и само заяви, че Дичев съжалявал за случилото се.

„Как се чувствам? Не чувствам! Празно е. Аз говорех и бях подготвена за това нещо, но като дойде, и то по ужасно брутален и гнусен, даже не знам дали има епитет, с който да определя това деяние”, коментира вчера и дъщерята на убитата брокерка Теодора Бахлова - Християна Радоева. На въпрос какво може да е провокирало Станимир да поиска смъртта на майка й, дъщерята заяви: „Явно са делили нещо. Иначе бяха приятели. Той към мен, след като мама изчезна, се вайкаше. Опитваше се да ме настрои срещу нея. Как едва ли не тя не ме е обичала, което е напълно нелепо. Че е избягала, че се укрила, това, което твърдяха и медиите. Според мои източници по тази версия работеха и МВР”, каза тя пред Нова тв. По думите й Станимир дължал на майка й пари и имоти.
„Аз го казах още тогава, когато тя изчезна. И баба ми го каза. И нейни приятели го казаха. Никой не ми повярва. Защо 10 месеца не провериха имотите на Станимир? Защо не провериха имотите на жена му? Майка ми е била в бидони в техен имот. Категорично има чадър. Аз за това нещо съм пуснала сигнали към нужните институции и ще продължавам да търся истината. Защото за мен това не е цялата истина”, каза още Християна.

 

Подобни статии

 • Двама изнасилвачи във Велинград остават зад решетките, пребили с кол и умъртвили 42-годишен мъж

  Двама изнасилвачи във Велинград остават зад решетките, пребили с кол и умъртвили 42-годишен мъж

  Районният съд във Велинград остави в ареста двамата братя, изнасилили и причинили смъртта на 42-годишен мъж от курортния град. Така 22-годишният И.К. и неговият непълнолетен брат И.К., на 17 г., ще бъдат зад решетките.

  106
 • Апаши разбиват коли в София, крадат части, акумулатори и регистрационни номера

  Апаши разбиват коли в София, крадат части, акумулатори и регистрационни номера

  За зачестили кражби на регистрационни номера и части на автомобили, сигнализираха жители на столичния кв. „Захарна фабрика”. Потърпевши се оплакват, че колите им осъмвали с изтръгнати лайсни и решетки за броня, без акумулатори и катализатори. Апашите разбивали и странични стъкла, за да отмъкнат навигационни системи, предаде Нова тв.

  59
 • Джипът на Влади Горанов бил регистриран, преди да е произведен

  Джипът на Влади Горанов бил регистриран, преди да е произведен

  Случаят с джипа, с който в края на миналата година бившият финансов министър Владислав Горанов опита да напусне страната, съвсем не е така прост, както се опитаха да го изкарат. Колата е издирвана от Интерпол по искане на Русия и съвсем не е нова, както твърдеше той. По случая разследването в ГДНП е вече няколко тома - има установени странни факти. Засега данните показват, че колата е произведена август 2018, а регистрацията ѝ е от 1 януари 2018 г. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти след края на вътрешната комисия в парламента.

  150