Говорителят на главния прокурор Сийка Милева: Загадка е къде е осмият спасен

Оцелял при инцидента на автомагистрала "Струма" е казал, че са се спасили осем души; на мястото са намерени 44 тела. Това каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг във връзка с тежкия пътен инцидент на автомагистрала "Струма".

Милева, заедно с главния прокурор на Република Северна Македония и ръководителя на специализираното правосъдие, са посетили "Пирогов" след инцидента, където са настанени седмина от оцелелите пострадали. В една от болничните стаи Милева е разговаряла с оцелял, който разказал за инцидента, че счупил стъкло и оттам са се спасили осем души. При извършения оглед на местопроизшествието са намерени 44 тела. По данни, с които разполагаме, в автобуса са пътували 52-ма пътници. В болница са настанени четирима мъже и три жени. Остава голямата загадка къде е осмото лице, каза Сийка Милева. Работим по тази версия, не искаме да вкарваме объркване. Може да става въпрос и за недобър спомен от свидетеля, каза тя.
Заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов незабавно е разпоредил следовател да отиде и да разпита оцелелия, той категорично отново е заявил, че са се спасили осем души.

Подобни статии