Графа и Васил Петров с концерти на Св. Анастасия

„Диана Експрес“ направиха уникален концерт на Света Анастасия през юли.

Концерти на Графа и Васил Петров са включени в богатата музикална програма на остров Света Анастасия.

Още на 30 юли българският Франк Синатра ще интерпретира едни от най-популярните джаз и поп стандарти в един незабравим рецитал. „Какво да очаквате? Музика, която одухотворява. С дълбок смисъл, предаден в различни настроения и усещания - за романтика и споделеност, за жизнерадост и усмивка. Заповядайте на острова за една вълшебна юлска вечер“, казват организаторите.
45 лв. е цената на билета за концертите на Васил Петров и на другото голямо събитие на острова през август - шоуто на Влади Ампов - Графа. Датата му не е „Химера“ - 20 август, 20 ч., петък. Певецът, създал едни от най-емблематичните и любими български песни от последните десетилетия, ще ги представи на феновете си в една емоционална и незабравима среща под звездното небе на откритата сцена на остров Света Анастасия.
Преди него се задава още едно събитие, което ще "остави" траен отпечатък в летните спомени на меломаните. Рокаджиите от култовата група "Остава" пристигат за своя първи концерт на остров Света Анастасия. Чуйте някои от новите парчета на групата, както и емблематичните им хитове "Шоколад", "Внимание", "Поля от слънчогледи" и "Океан" на 6 август от 21:00 ч. на остров Света Анастасия. Цената на билетите е по 36 лв. на човек.
Освен големите концерти организаторите са предвидили и други тематични партита там. Тази събота е наречена „Латино пулс“ и в програмата са включени боса нова, самба, хабанера, бразилейра, румба, милонга, ча-ча-ча, хота, фарандола, арагон, сигидилия. Диригент е Свилен Симеонов, концерт-майстор - Христо Белчев, а солист на електрическа и акустична цигулка - Ралица Петкова. На музиката от 90-те е посветен „Спайс уикенд“ от 6 до 8 август. На 15 август е концертът „Вива Мария“, посветен на Голяма Богородица, с участието на тенорите Даниел Дамянов и Яни Николов, баритона Александър Крунев и Мира Искърова на рояла. Те ще пеят италиански и испански канцонети. Тогава е и празникът на остров Света Анастасия и през деня ще има празничен базар на изкуствата - художествени и ръчно изработени произведения. В рамките на тийнуикенда - 20-22 август в Бургас, пристига втората вълна на Teen Boom Fest, който ще привлече в града едни от най-добрите интернет артисти и инфлуенсъри. Последният уикенд на август е наречен „Без име“. „Защо е без име? Защото за хубавите неща в Бургас не винаги е нужно точно наименование - може да ги откриете в полъха и мириса на море, в частицата от спокойствието, изпълнило малките сгушени улички, кафето на главната, вкусната риба, пътуването до остров Света Анастасия или концерта в Летния театър“, обясняват организаторите.

 

Подобни статии