Григор Димитров: Обичам да играя на трева

Григор Димитров даде интервю пред журналиста Хорхе Алферес за мексиканското списание "Карас". Запитан кой от турнирите от Големия шлем му е любим, българинът отговори: "Всички са специални по свой начин, но може би трябва да кажа, че "Уимбълдън" е моят фаворит. Историята и традициите го превръщат в толкова специално място за всички тенисисти и публиката. Освен това, обичам да играя на трева", признава българиннът, цитиран от БТА.

"В Мексико съм бил на места, като Ла Кебрада в Акапулко и Баия Санта Мария в Лос Кабос. В Ла Кебрада се качихме до върха на скалата, откъдето се хвърлят скачачите. Тези момчета наистина са смели! Надявам се в бъдеще да успея да пътувам из Мексико и да видя пирамидите на маите", сподели Димитров пред събеседника си.
Попитан дали има напрежение, когато си един от най-добрите тенисисти в света, той отговори: "Напрежението е част от нашия спорт. С времето трябва да се научиш да играеш с него и дори да извличаш полза от това. Мисля, че ключово е да бъдеш постоянен в ежедневната си работа, както физическа, така и психическа, да контролираш нещата, които можеш, и да вярваш в целия процес".
"Какво е да играеш на корта срещу идола си Роджър Федерер?", запита Алферес. "Роджър е невероятен играч. Винаги съм се възхищавал на постоянството му и на всичко, което направи за прогреса на тениса. Между другото, това, което направи на "Уимбълдън", е невероятно. Мачът ми с него на четвърфиналите на Откритото първенство на САЩ без съмнение беше кулминацията на кариерата ми засега", откровен бе Григор Димитров.

Подобни статии