Григор Димитров поиска кортовете в Борисовата за тенис академия

Най-успешният български тенисист Григор Димитров поиска да създаде академия на мястото на кортовете в Борисовата градина в София, които в момента се стопанисват от федерацията. Той ще участва в конкурса за наем на съоръжението, съобщи близкият до първата ни ракета сайт tenniskafe.com.

Съоръжението е собственост на държавното дружество "Академика 2011" (с принципал Министерството на младежта и спорта) и досега се управлява от Българската федерация по тенис под името "Български национален тенис център".

Конкурсът е обявен на 1 юли, а документи се приемат до 19 юли. Максималният срок за наема на тенис комплекса е 20 години, минималният изискван размер на инвестиционната програма е 2,5 млн. лв., а началната конкурсна месечна цена на наема е 5500 лв.

Тъй като в конкурса могат да участват само клубове или федерации с 5-годишен опит в тениса, затова Гришо ще кандидатства чрез ТК „Хасково“.

Спортният комплекс в Борисовата градина е доста примамлив. Състои се от 13 червени корта, има сграда със съблекални, помещение за масаж, ресторант и спортен магазин. Дванадесет игрища са разположени в четири клетки по три терена, а централният корт е с трибуни за 1000 зрители. Площта на съоръжението е 13 086 кв. м.

Още през 2017 г. Григор обяви идеята си за тенис академия, но в родния си град Хасково. За целта дори двата местни клуба се обединиха, за да се използва базата им на „Юнак“ и на „Кенана“. Малко по-късно Димитров запозна и президента Радев с идеята си за своя академия. Сега обаче той явно е решил да я пренесе в София.

„Очевидно Григор Димитров за пореден път ще бъде използван в задочния конфликт между мениджърския му екип и ръководството на Българската федерация по тенис“, коментираха от централата, която напомни, че в центъра успешно се провеждат всички национални програми за развитие и популяризиране на тениса в България, а освен това там протича подготовката на националните ни състезатели от всички възрасти.

Подобни статии