Гришо: Обичам да пера и мия чинии

Григор Димитров с майка си Мария

Григор Димитров много обичал да пуска пералня и да мие чинии. 29-годишният хасковлия даде любопитно интервю в Инстаграм в навечерието на участието си на „Мастърс“-а в Рим.

За пореден път нашето момче отдаде почит на родителите си Димитър и Мария. „Абсолютно винаги съм се възхищавал на моите родители и по-конкретно на майка ми. Тя притежава както външна, така и вътрешна красота, много е емоционална - взел съм доста от нейния характер. Когато бях тийнейджър и излизах навън с приятели, тя беше изключително грижовна и опитваше да ме вкара в правия път. До ден-днешен си спомням думите й, преди да напусна България: "Григор, единственото нещо, което искам от теб, е да бъдеш добър човек отколкото велик шампион". Тези нейни думи са се загнездили в съзнанието ми и никога няма да ги забравя. От друга страна, баща ми винаги ми е бил модел за подражание, герой, към когото съм подхождал с голямо уважение и възхищение“.

Българинът посочи за любим свой цитат думите: "За да бъдеш незаменим, трябва да бъдеш различен", а петте неща, които го правят щастлив, са семейството, приятелите, тенисът, бързите коли и физическите упражнения.

Той издаде още, че любимото му място за ваканция е езерото Комо в Италия. „То е на около 4-5 часа път с кола от мястото, на което живея в Монако, и е изключително красиво“, заяви Гришо, който в Рим се събра с приятелката си Лолита Османова.

За великденските празници тя се прибра в Москва и в родната си република Кабардино-Балкария, където се позабавлява с най-близките си приятелки. На борда на самолета към Апенините тя прочете един от трудовете на Зигмунд Фройд, вероятно покрай курсовете по психология, които кара.

Подобни статии