Груйо (не) от рекламата

Безделниците и „корумпетата“ нямат работа у телевизора

Снимка: onemedia.nl

Факт! Копнея мъжът ми да извършва авантюристични дейности, а аз да изглеждам пасивна или ангажирана в стереотипна семейна роля. Да си гледам турския сериал и да хлипам. Обещавам никъде и на никого да не се жалвам, ако ми осигури тази възможност. Уморих се да балансирам между офиса и дома, да съм като Многоръкия Шива.

Аман бе! Кой идиот реши, че този върховен бог от индуистката митология е жена. Идеята е, че мъжете по принцип се съсредоточават върху едно действие, докато многоръката Шива умеела да върши шест неща едновременно. А допълнителното око върху челото е, защото в същото това време се опитва да не изпусне нищо от случващото се край нея. Пълни глупости, мен ако ме питате. Какво му пречи на Многоръкия Шива да върши шест неща едновременно – да се почесва по шкембето, да си чопли носа, да цъка върху дистанционното, да крепи чашата с ракия, да боцка салата и да гълчи децата, че вдигат врява.

Само че съвременният мъж е далече от това клише и му е през оная работа за рекламите. Твърде много грижи има на главата, за да се задълбочава по темата.

Ето един събирателен образ – на мъж, който гони петдесетака. Съкратили са го от работа, не защото е некадърен, а защото шефът му е глупак и не иска никой за го засенчва. На тия години никой не иска да го наеме или му предлагат унизителни условия. В банката го гледат като отрепка, даже няма да си направят труда да му разгледат кредитното досие – слагат директно печата „неблагонадежден“. Мъжът е сломен, съкрушен, със смачкана психика и фасон. По-тих от водата е, защото работната му жена трябва да връзва бюджета.

Открай време се знае – жената си гледа домакинството, мъжът осигурява финансите. Е да, ама не! Край със стереотипите. Той не е млад полицай, който преди да се пенсионира си е купил два апартамента, китна вила и хотел на морето, джип, мерцедес и мотор. Работните полицаи такъв стандарт имат. Могат да се корумпират на воля. И половин година отпуска имат, защото много, ама много работят и трябва да си почиват в личния си хотел. А накрая получават и една камара заплати накуп, защото са ебати яките пичове – в сравнение с тях ония напомпани типове от рекламите, които рекламират дезодоранти, са някакви пишлемета. Я да снимат средностатистическия шкембелия полицай, който е превърнал работата си в „Игри на късмета“ и само прибира тлъсти печалби. Освен това ръководи улицата и квартала. И умее да организира „контингента“ както никой друг – едни му редят плочки, други му оправят покрива, трети прекопават градината. Да ги накараш да полагат общественополезен труд – няма. Но пичът полицай много ги умее тия неща. Защо и как му се връзват – е друг въпрос. Като въпросите за екскурзиите в чужбина и имотните придобивки, които не може да си позволи и за три живота.

Затова тоя Груйо, непрокопсаникът, нищонеработещият неполицай, мрази ченгетата и им завижда едновременно. Мрази още политиците, военните, и учените, докторите, учителите. Но от всичко Груйо най-мрази ония пройдохи, които се наливат с бира като някакви пубери преди мач. Алоу, бирата е четвърт буца сирене, как ги мислят нещата тия олигофрени, дето ги съчиняват рекламите?! Върховен тъпак на тъпаците е и оня, дето е решил, че е много екстравагантно мъж да озвучава мислите на жена. Ако зависи от него, ще накаже всички тия катили да гледат цяла седмица филми, накъсвани от реклами. Който оцелее – оцелее.

Подобни статии

 • Диагноза: тетка

  Диагноза: тетка

  Никога! Така младите жени се заричат, когато им кажат, че някой ден и те ще се превърнат в тетки. Никога не казвай "никога". Да бъдеш тетка е участта на много жени по света и на болшинството БГ мами. Природата го налага и предполага. Въпрос на време. Жизнена парадигма. Никоя жена не може да избяга от участта си, особено след като роди.

  868
 • 16 436 дни платено майчинство за „третото дете“ - на свекървата

  16 436 дни платено майчинство за „третото дете“ - на свекървата

  Стига с тоя популизъм с парите за пенсионерите. Днес ще си говорим за платените майки. Аз съм синдикален самодеец или самодеен синдикалист и имам претенции за платеното майчинство. Мисля, че е крайно неблагоразумно, нечестно и даже престъпно нехайно да ми се полагат някакви си там 410 дни майчинство, които опуках като стой та гледай. Толкова съм ангажирана, че не видях как мина времето. И сега какво? Да се връщам на работа? Не сте познали. Екстра съм си в ролята на платена майка. Затова днес претендирам да получа това, което ми се полага като майка и на "третото дете" - на свекървата, чумата да я тръшне!

  940
 • Продава се мъж втора употреба, може и за резервни части

  Продава се мъж втора употреба, може и за резервни части

  Като изтрезнях на сутринта, пък се сетих какви съм ги вършила снощи. Срам е да си призная. Хорските булки запретват поли и мърсуват, стават палави, събуждат се с немощ в бедрата, но щастливи. А аз – с натежала глава и смътни спомени за непристойно деяние. То пък едно деяние – малка обява.

  1408