Харизанов: Според ЕК не сме най-корумпирани, нито най-крадливи

"Изследване на ЕК показа, че нито сме най-корумпираните, нито е най-крадливата държава. Месец след това България стана член на Банковия съюз. Продължаваме да сме важни за ЕС като регионален лидер на Балканите и държава, която балансира между много интереси и нищо от това не се е променило. Това заяви по Нова тв Георги Харизанов от „Института за дясна политика“.

По думите му в България има един министър-председател и той е Борисов, а политиката олицетворява нейния лидер.

"Партията на Слави Трифонов е силно надценена и това ще се види на следващите избори. Кои са бъдещите коалиционни партньори - зависи от избирателите", коментира още той. Според него историята е ставала свидетел на случаи, в които яростни противници на ГЕРБ са първите които са чукали на вратата на Борисов в деня след изборите.

Харизанов не е изненадан от победата на Корнелия Нинова във вътрешните избори на Столетницата. "Нищо не е невъзможно в българската политика. Някой вярвал ли е някога, че "Демократична България" и ДПС ще си вдигат рейтинга взаимно. Не е умишлено, но е факт. В един момент така се получи", заяви Харизанов.

"БСП от самото начало подкрепя протестите. Винаги е било ясно, че ако се проведат вътрешни избори, г-жа Нинова ще спечели”, каза политическият наблюдател.

"Ако някой изпитва комплекси от Цветанов, нека вдигне ръчичка и излезе пред строя да му се посмеем. Първият такъв проект беше 2013 година. В партията на Цветанов има невероятно влияние от САЩ. Той е събрал група неизбрани кметове и прави партия с тях. Позволете да не съм притеснен", категоричен бе Харизанов.

Подобни статии