Хасан Адемов: ДПС ще подкрепи намаление на ДДС за детските храни, фармацевтичните продукти и за заведенията

Хасан Адемов

Дизайнът на мярката 60/40 може да се промени, като се увеличи делът на подкрепа за сметка държавното обществено осигуряване. Това заяви по bTV депутатът от ДПС Хасан Адемов. Резултатите от приложените здравни мерки са задоволителни,но относно социално -икономическите мерки има какво да се направи, според него.

13497 работодатели са подали заявления за 219800 служители и работници по последни данни, цитира официални данни Адемов. От 1 април до 18 май НОИ е изплатил на 5509 работодатели за 78 144 работници  28 300 000 лева, каза още депутатът.
Сега пробивът с предложението на управляващите за намаляването на ДДС за ресторантьорите отваря вратите на Пандора както казват някои, коментира Адемов и поясни, че няколко законопроекта в тази посока. По думите му ДПС ще подкрепи предложението, което направиха депутатът от ДПС и издател на „Телеграф Медиа“ Делян Пеевски,
председателят на  парламентарната група на ДПС
Мустафа Карадайъ и зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев са за 9% ДДС за детски храни и фармацевтични продукти. Подкрепят също така и идеята за намаление на косвения данък за заведенията.

Подобни статии