Хасан Адемов: Всеки трети лев отива за социални разходи, но въпреки това има много недоволни

Снимка: БГНЕС Д-р Хасан Адемов, председател на социалната комисия в парламента

Всеки трети лев отива за социални разходи, но се оказва, че има много недоволни. Това заяви депутатът от ДПС Хасан Адемов по БНР.

"На изхода не се получава очакваната ефективност. Ако всички закони механично се обединят, нищо няма да се промени", предупреди Адемов относно социалните закони в Кодекса за социална подкрепа.

Според него целта е да се даде по- голяма ефективност на социалните разходи и по-голям контрол.

"Отнемането на социални права минава през каъаклизми и протести, затова е необходимо съгласие. В предизборна ситуация трудно се решават въпроси от социалната сфера, но работата на политиците е не само да се противопоставят, но и да решават проблемите на хора", каза Адемов на въпрос дали социалните проблеми ще бъдат решени в условията на напрегната политическа среда.

Адемов допълни и че трудно може да се говори за втора вълна на коронавируса. Той призова да се спазват противоепидемиологичните мерки.

"Ако не сме достатъчно отговорни към нашето здраве и здравето на нашите близки, трудно може да се преборим с тази инфекция. Не е същата ситуацията както в началото на епидемията", заяви депутатът. Той изтъкна, че публичният характер на работата на депутатите предполага такъв тип контрол, включително и от медиите. Така той коментира Адемов възмущението на депутата Валери Жаблянов, че медиите снимат депутати без маски. Освен Закона за социалните услуги, от 1 юли влиза в сила и увеличението на пенсиите на над 2 милиона пенсионери, припомни депутатът. Той подчерта необходимостта от Кодекса за социална подкрепа.  

Подобни статии