Холи Бери изплашена от режисьорския си дебют

Снимка: Ройтерс Холи Бери

Актрисата Холи бери призна, че е била уплашена, когато е започнала да работи по режисьорския си дебют Bruised („В синини“), който трябва да се появи в стрийминг платформата Netflix на 24 ноември.

55-годишната звезда е начело на предстоящия филм, в който тя изпълнява и главната роля – тази на ММА състезателката Джаки Джъстис, и сега споделя, че всъщност стъпването зад камерата за първи път изключително я е притеснило.

„Като актьор винаги се появявам и изпълнявам своята част и правя само това, което мога. Като режисьор обаче аз имам участие в съвкупността на всеки един отдел. Имам глас. Това беше различно и наистина ми хареса. Но бях и уплашена. Всеки режисьор ще ви каже, че се страхува, встъпвайки в такова нещо. Но страхът и тревогата са важни – означават, че искате да направите всичко възможно", заяви самата Бери пред вестник Daily Express.

Припомняме, че наскоро стана ясно, че холивудската звезда си е чупила ребра по време на снимките за филма, но продължила работа по проекта. Тя получила травмите още в първия снимачен ден, но въпреки това отказала да преустанови временно производствения процес на филма.

Първоначално ролята на Джаки Джъстис трябвало да изиграе Блейк Лайвли, а режисьор на филма да е Ник Касаветис. Ала в края на 2019-а с проекта се заема Бери. „Дадоха ми сценария и харесах историята, но тя беше написана за бяла двайсет и няколко годишна жена, ирландска католичка. Просто не можех обаче да я извадя от ума си и така се замислих дали не е възможно да бъде преизмислена за някоя като мене – тъмнокожа жена на средна възраст, която се бие за последния си шанс“, признава актрисата режисьор.

Подобни статии