Холивуд даде главна роля на робот с изкуствен интелект

Холивуд буквално преди дни одобри за главната роля в новия научнофантастичен филм „Бета“ робот с изкуствен интелект. Неговото име е Ерика.

Бета разказва историята на учен, който измисли програма за създаване на перфектна човешка ДНК. Той обаче се проваля и програмата става опасна. Затова ученият е принуден да помогне на робота, който е създал Ерика, да избяга от лабораторията. Бюджетът на филма е 70 милиона долара.
Това не е първият път, в който Холивуд се е насочил към хай-тек за създаване на нови герои. Миналата година MOI Worldwide и Image Engine създадоха цифрово копие на легендарния актьор Джеймс Дийн за снимките на The Finding Jack за войната във Виетнам. Истинският Джеймс Дийн почина преди 65 години.
Експертите по визуални ефекти пресъздадоха Дийн с помощта на пълноразмерна CGI технология. За целта използваха истински кадри от снимките на актьора, както и запазени снимки и видеоклипове. Ще се използва гласът на истинския актьор Дийн докато е бил жив.
„В търсене на Джак“ трябва да излезе тази година - ако пандемията не го спре. Що се отнася до Ерика, дебютът й няма да се състои до края на 2021 година. Продуцентите все още не са намерили режисьор и човешки партньори за Ерика. В същото време някои сцени с актриса робот вече са заснети в Япония през 2019 година. Заснемането трябва да приключи в Европа през юни 2021 г.

Подобни статии