Холивудската звезда Джеф Бриджис се бори с коварен рак, но лекарите са оптимисти

Холивудската звезда Джеф Бриджис е диагностициран с рак. Това съобщи самият актьор с изявление в Туитър. "Както героят ми би казал - нови гадости излязоха наяве... Диагностицираха ме с лимфома. Въпреки че това е сериозно заболяване, ми провървя да попадна на екип невероятни лекари и тяхната прогноза е положителна", обясни Бриджис позовавайки се на култовата си роля в "Големият Лебовски".

Актьорът започва лечението си във вторник, като дава заявка, че ще държи феновете си в течение. Носителят на "Оскар" не пропусна и да благодари на семейството си за подкрепата в трудните времена.

На 16 октомври битката си с коварната болест загуби синът на Робърт Редфорд - Джеймс. "Съкрушени сме. Той живя прекрасен и стойностен живот и бе обичан от мнозина. Ще ни липсва много. Като негова съпруга от 32 години съм най-благодарна за двете прекрасни деца, които отгледахме заедно", съобщи жената до документалиста Кайл. Той е страдал от злокачествено заболяване на жлъчните пътища в черния дроб.

Джеймс Редфорд е режисирал и продуцирал документални филми, отразяващи редица важни теми, сред които околната среда и образованието. Автор е на сценария за уестърна "Cowboy Up" ("Огнен кръг") (2001) с участието на Кийфър Съдърланд и Дарил Хан

Подобни статии