Хомофобско нападение в Испания разтревожи премиера Педро Санчес

Педро Санчес.

В Испания Националната полиция разследва предполагаема хомофобска атака, извършена от осем мъже с качулки в центъра на Мадрид. Те са нападнали мъжа на входа на дома му, срязали са му долната устна и са написали с нож на хълбока му думата „педал“.

Веднага след като е получил медицинска помощ, пострадалият е подал сигнал в полицията. За да се идентифицират агресорите, полицаите са иззели записите на камерите около мястото на престъплението.

От Дружеството на лесбийките, гейовете, транссексуалните и бисексуалните хора веднага изнесоха данни за тревожно нарастване на актовете на агресия срещу тях. По техни сведения само за 2019 година официално са регистрирани 278 подобни престъпления, а в цяла Испания е имало над 1 706 различни инциденти, при които те са били подложени на тормоз.

Премиерът Педро Санчес изрази съжаление за случилото се и осъди действията на осемте маскирани мъже. В социалните мрежи той написа, че ще продължи да работи „за отворена и разнообразна страна, където никой не се страхува да бъде това, което е, и където всички живеят свободно и безопасно“.

Подобни статии