Хороскопът на викингите ни прави силни

Боговете Оди, Тор и Тир раздават справедливост и помагат на хората

Викингите са вярвали, че всеки е роден под закрилата на природни стихии и различни божества или същества със свръхестествени сили. Небесните пазители са с нас в радост и беда, казват викингите. Предлагаме ви тайните на древните викинги, с които си осигурявали щастлива любов и семейно щастие, но най-вече древният народ воин е смятал, че познанията за природата на зодиите ни дават път как да станем по-силни, пише „Оракъл“.

За древните викинги началото на годината, следователно и на хороскопа им, е бил 24 август, когато е бил денят на майката Земя. Ето и този своеобразен хороскоп, както се прави в съвременните зодии. Това всъщност не са толкова зодии, колкото съвети за щастие, любов, здраве и въобще за добър живот.

В основната си част викингите са свободни селяни, живеещи по съвременните датски, норвежки и шведски земи. Освен това те са били още занаятчии, мореплаватели и търговци, но преди всичко са разнородна етнически група от воини, които ограбват, заселват или завоюват нови територии.

Один е върховният бог в митологията на викингите, както и на други древните германски племена. Той е повелител на небето и справедливата война, следи за справедливостта. Баща на Тор, Тир, Балдур и други. Боговете раздават справедливост и помагат на хората.

Могъщата природа

24 август – 22 септември

 

Периодът е под закрилата на бога на планините и горите Видар. Родените под този знак лесно намират изход от всяка ситуация. Имат силна интуиция. С времето откриват, че притежават много и разнообразни таланти. Някои се разкриват в зряла възраст и нямат нищо общо с професията си.

 

За щастлив брак и семейство

Използвайте силите на природата. Направете салата и нарежете в нея няколко листа от касис. Изяжте я с любимия човек и взаимната обич ще е трайна.

 

 

Истинско торнадо

23 септември – 23 октомври

 

През този период се раждат хората, които са под закрилата на Ходер - повелителят на стихиите на зимата. Външно мъжете и жените от този знак изглеждат студени и дистанцирани. Животът им е над делничното и прозаичното, без емоции за другите. Символът на Ходер е копието, което лети право в целта. Покровителят на този знак изисква от родените през периода вярност, последователност и съвършенство в любовта.

 

За съвършена любов

Вашият партньор ще бъде красив, но не много емоционален. Носете повече бяло – символ на съвършенството, спокойствието, дистанцираността и чистотата. Белите елементи в облеклото, бижутата с бели камъни, от сребро и бяло злато са вашият талисман за щастие в любовта и брака.

 

 

Пръстенът на валкирията

24 октомври – 22 ноември

 

Родените в този период са пазени от бог Хермед. Той отнася на небето душите на героите, паднали на бойното поле. Надарените с енергията на Хермед са идеални душеприказчици. Хората им доверяват своите тайни. Те са красноречиви, умеят да внушават, да обясняват и да решават и най-конфликтните ситуации. Символът на техния бог покровител е пръстен. Някога викингите са го наричали пръстена на валкирията, митично същество, което прилича на нашите самодиви.

 

За любов и щастие

Намерете в гората полянка, в която цветята образуват кръг. Седнете с любимия човек вътре и нищо, и никой няма да може да ви раздели. Другият начин е за изплетете венче от бели или жълти цветя и да го сложите на главата на партньора.

 

 

Слънце и камък

23 ноември – 21 декември

 

Тогава властва Хенер, богът, който помагал на Один да създаде първия човек. Родените под неговата закрила са лидери във всичко. Божественият символ на Хенер е руна върху камък. Характерът на родените през този месец е стабилен. Те са упорити и издържливи.

 

За щастие и взаимност

Помага им енергията на камъните. За да привлечете любовта, носете сердоликс на сребърна верижка. Ако вече сте обвързани, против раздели и скандали, изберете топаз или тюркоаз. Когато отивате на любовна среща никога не слагайте опал. С него ще имате проблеми и пречки.

 

 

Връзка с миналото

22 декември – 20 януари

 

През тези дни властват богът на моретата Нерд, побратим на Нептун. Родените в този период са отлични организатори. Обичат да командват другите, но са отзивчиви и състрадателни. За тях е много важно миналото, което непрекъснато се връща в живота им.

 

За да сте заедно с любимия човек

Снабдете се с негова снимка. Говорете с нея сякаш пред вас е той или тя. Кажете своите съкровени мечти, желания и очаквания в любовта. Мечтите ви ще се сбъднат.

 

 

Пламъкът на вечната любов

21 януари – 19 февруари

 

Родените в тези дни са под закрилата на Лок – божеството на съдбата, което дава на хората житейски изпитания. Това е богът на стихията въздух. Мъжете и жените от този знак са интуитивни, комбинативни и имат гениални идеи и хрумвания.

 

За късмет в любовта

Използвайте символа на вашия бог покровител – огнената мълния. Искате ли да сте заедно с някого завинаги, подарете му запалка или комплект свещи. Съдбите ви ще бъдат свързани.

 

Силата на ясена

20 февруари – 20 март

 

Това е времето на бога на растенията Вали. Пазените от него са надарени с интуиция и ясновидство. Те предчувстват бъдещето на близките си. Според викингите първият човек бил направен от дървото ясен.

 

За щастлива връзка и вечна любов

Трябва да отидете при ясена и да откриете най-симетричното листо на някой клон. Тогава кажете: „Добри, мъдри и могъщи ясене, откъсвам твоето листо и те моля то да ми донесе щастие в любовта, в брака и в семейството.“ Сложете листото под стрелката на обувката и е срещнете с човека, когото обичате.

 

 

Черният цвят

21 март – 20 април

 

През тези дни се раждат хората, над чиято съдба бди върховният бог на викингите Один, един от прародителите на човешката раса. Той дарява на своите деца обаяние и силно въздействие върху околните.

 

За любовен късмет

На любовни срещи и се обличайте в черно – цветът на гарваните на Один. Така ще сте щастливи в любовта и ще откриете вашата идеална половинка.

 

 

Подарък за щастие

21 април – 20 май

 

През този месец властва бог Тор, който се бори със злото. Родените под неговата закрила посрещат житейските изпитания философски. Тор не ги оставя да бъдат пасивни, а им дава сили да се борят. Символът му е чукът, който кове съдбата.

 

За споделена обич

Ако искате вашият бог покровител да бди над любовта и щастието ви, подарете на своя избраник нещо практично, което да носи всеки ден.

 

 

Целият блясък

21 май – 21 юни

 

Тогава се раждат хората, над чиито съдби бди бог Тир. Той е строг, но справедлив. Роден е от Слънцето и се бори с неправдата във всичките й разновидности. Неговият символ са слънчевите лъчи, както и мечът.

 

За вярна любов

Когато отивате на среща с човека, с когото искате да свържете живота си, носете бляскави дрехи или бижута.

 

 

Амулет – стрък имел

22 юни – 22 юли

 

През този период властва нервният и страстен бог на любовта Балдер. Родените под неговата закрила са емоционални, упорити и винаги постигат целите си. Символът му е клонка имел. Викингите вярвали, че ако двама влюбени се целунат под нея, ще бъдат свързани навеки.

 

За семейно щастие

Ако не намерите имел, откъснете клонка глог. Достатъчно е да закрепите клонче имел или глог на входната врата на вашия любим човек и чувствата ви ще бъдат споделени. Любовта ви ще е взаимна. Ще се обвържете.

 

 

Под звуците на арфа

23 юли – 23 август

 

Тогава се раждат чувствителни и артистични хора. Те са под покровителството на бога на поезията Браги. Това са родени магьосници. Носят сила, която ги пази и им помага да преодоляват пречките в живота си. Символът на бог Браги е арфата, затова късметът ще е с тях, ако се отдадат на музиката и използват силата й.

 

За вярност и щастие

Вашата любов ще е хармонична и трайна, ако заедно с любимия човек слушате по-често романтична музика. Подарете на този, с когото искате да свържете живота си касета, плоча, стих или нещо, което сте създали сами.

Подобни статии