Христо Иванов: Ние искаме не просто правителство, а такова, което да доведе до дълбока промяна

"Демократична България" има волята да даде принос за това да бъде излъчено не каквото и да е правителство, а правителство, което може да даде перспектива за дълбока промяна, за сериозна модернизация на България. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов след консултациите при президента Румен Радев.

Формулата на парламентарната конфигурация трябва да бъде предложена от мандатоносителя, затова казваме, че на този етап сме готови да дадем принос, но инициативата е при колегите от "Има такъв народ" и ние колегиално и с умерен оптимизъм ще се опитаме да им помогнем, каза още Иванов.

Той подчерта, че десницата няма да отстъпи от основните си идеи. А именно: българската политика да се обърне срещу корупцията, което включва съдебна реформа, дълбока реформа на службите, борба с прането на пари.

"България трябва да бъде освободена от този бич корупцията и постоянно българското общество и нашите международни партньори ни казват точно това. Не смятаме да обсъждаме персони и нямаме намерение, без да ни бъде поискано, да правим предложение и наши номинации", допълни Христо Иванов.

Подобни статии