Христо Терзийски: Провокаторите на скандалите целяха хаос в съдебната система

Снимка: БГНЕС Христо Терзийски

"И този парламент е вече в историята. Отиде си скоропостижно, защото мнозинството в него се занимаваше със себе си, а не с важните за българските граждани проблеми. Целта да се унищожи политическия опонент ГЕРБ-СДС чрез разпространението на неистинни твърдения и откровени лъжи нямаше как да придаде смисъл на най-важната институция в страната – законодателния ни орган. Затова и логичното се случи – партиите от новото мнозинство се изпокараха по един изключително грозен и обиден за Парламента начин, не успяха да съставят правителство, но успяха да вкарат страната в нова политическа и финансова криза", пише във Фейсбук бившият вътрешен министър Христо Терзийски. Ето какво още съдържа неговият пост:

Стотици милиони левове за избори само в рамките тази година. Това и най-богатите държави не могат да си го позволят. За сметка на това всички големи инфраструктурни проекти бяха спрени, а заделените за тях пари потънаха неизвестно къде.
Служебното правителство също се включи в атаките срещу ГЕРБ-СДС. Явно, че амбицията за втори мандат на Президента бе по-важен приоритет от икономиката, здравеопазването, заплахите от масивен мигрантски натиск… Не очаквам това да се промени и при следващото служебно правителство, назначено от същия Президент и в относително същия състав. Вярвам, че не сте забравили опита да се повлияе на кампанията от изборите чрез лъжата от служебния вътрешен министър за „15-те хиляди македонци“, които трябваше да нахлуят и да гласуват в Кюстендилска област. Това, разбира се, не се случи. Но той не се извини. Твърденията на служебния министър и на някои депутати за „стотици незаконно подслушвани“ по време на протестите също бяха опровергани. Същото се случи и с твърденията, че МВР е прикривало доказателства за нарушения от страна на полицейски служители по време на протестите.
Онези, които провокираха тези скандали, знаеха каква е истината. Но всичко това бе част от стратегията им да ударят съдебната система, като осигурят на крупни спонсори-бизнесмени, укриващи се от правосъдието в чужбина, възможност да се измъкнат, като съдебните състави се закрият, делата им се прекратят, доказателствата изчезнат и се създаде хаос в съдебната система. За щастие не им стигна времето, за да довършат сценария си. Но аз нямам съмнения, че ще се инвестират достатъчно ресурси, за да бъде продължено това и в следващия парламент. Дори и чрез други актьори на сцената.
Чакат ни трудни времена – с много предизвикателства от различен характер, пред които трябва да се изправим – политически, икономически, здравни, свързаните със сигурността и миграцията… Надявам се, че повечето български граждани вече добре се ориентират кой работи в полза на държавата и обществото и кой за собствения си партиен интерес или този на спонсорите си. И на 14 ноември ще направят своя рационален и информиран избор. Време за експерименти и за губене вече няма. А ние ще продължим да работим за България!

Подобни статии

 • Бившият президент Плевнелиев захапа новия президент: бутал ни към казахските степи

  Бившият президент Плевнелиев захапа новия президент: бутал ни към казахските степи

  С действията си Румен Радев бута България на Изток към казахските степи.Това заяви днес бившият президент Росен Плевнелиев. „Когато през целия мандат Радев говори, че Крим е руски, това е съзнателна политика. Той се опитваше да омаловажи санкциите спрямо Русия. През целия си мандат той се движеше по опорните точки на руското външно министерство. Хора в неговия инициативен комитет са путинисти, много са бивши членове на ДС. Американците трябва да са наясно накъде ни бута Радев, който винаги е поставял под съмнение европейското единство спрямо Русия“, изброи бившият президент. 

  45
 • Д-р Цветеслава Гълъбова: Откритите преговори за кабинет не са цирк, а крачка в правилна посока

  Д-р Цветеслава Гълъбова: Откритите преговори за кабинет не са цирк, а крачка в правилна посока

  Откритите преговори за кабинет не са нито цирк, нито театър, крачка в правилната посока. Това коментира пред Дарик радио директорът на Държавната психиатрична болница „Свети Иван Рилски“ и член на Инициативния комитет на президента Радев д-р Цветеслава Гълъбова.

  89
 • Илиян Василев: Дискусията между партиите на тема енергетика прилича на коалиционна психотерапия

  Илиян Василев: Дискусията между партиите на тема енергетика прилича на коалиционна психотерапия

  Дискусията по темата „Енергетика“, инициирана от „Продължаваме промяната“ с БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ прилича на коалиционна психотерапия. Това заяви в интервю за БГНЕС енергийният експерт, анализатор и дипломат от кариерата Илиян Василев. Той определи разговорите като „важни, интересни, създаващи илюзията за интеграция на зрителя, така че той да се чувства част от един много дискретен и поверителен процес“.

  111