Художник изрисува алпийски връх

Френски графити художник създаде монументален проект в Швейцарските Алпи с цел да насърчи съзерцателния подход към живота, предаде Ройтерс.

Творбата "Нов живот" на 32-годишния френски артист Саип, разположена върху 1500 квадратни метра, краси връх Молесон в западната част на Швейцарските Алпи. С помощта на биоразградими бои от естествени пигменти като въглен и варовик е изобразено малко момче, което прави сапунени балончета. Картината е създадена близо до облаците, за да отрази връзката с взирането на детските очи в небето, каза творецът пред Ройтерс. "Мисля, че живеем в супертежък свят и се нуждаем от малко лекота. Вярвам, че облаците също донякъде са и мечта, въображение", каза той. "Като деца винаги си представяхме различни форми в облаците. Убеден съм, че сега също е моментът да дишаме и с лекота да се научим отново да творим с мечта утрешния свят".
Известен с мащабните си графити върху трева, които се виждат отвисоко, Саип е разкрасявал различни места по света - от бедняшки квартали в Република Южна Африка до моравата пред европейската централа на ООН в Женева и Марсово поле в Париж.

Подобни статии