Хърватският военен министър обяви нулева толерантност към употребата на наркотици в Хърватската армия

Снимка: Lider Media Марио Баножич

Хърватският министър на отбраната Марио Баножич съобщи, че в Хърватската армия съществува нулева толерантност към наркотиците и в контекста на няколко случаи напоследък обяви, че ще има засилен надзор и дисциплинарни мерки, включително съд, с цел те да се сведат до минимум, и с това да се защити авторитетът на Хърватската армия, съобщава агенция Хина.

В навечерието на заседание на хърватското правителство Баножич съобщи, че извънредните мерки по контрол се предприемат от хърватската военна полиция, която е упълномощеният орган съгласно закона за борба с употребата на наркотици.

Той потвърди, че след случая с четирима войници, при които след изследвания в началото на юли беше установено наличие на наркотици, миналия петък в урината на трима войници са открити непозволени вещества, като един от войниците се е опитал да избегне изследването.

По-рано този месец представител хърватското министерство на отбраната потвърди за пет случая на самоубийства в Хърватската армия, но заяви, че те не са свързани помежду си.

Подобни статии